Gönüllü Müzakereciler" Yunan Parlamentosunda Sunum Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Müzakereciler" Yunan Parlamentosunda Sunum Yaptı

Türkiye'den gelen 62 gönüllü müzakereciden AB'ye mesaj: "Türkiye’nin genç nüfusu AB için avantajdır"

29.05.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecine "gönüllü müzakereciler" olarak destek veren Bilfen AB Kulübü öğrencileri Yunanistan Parlamentosunda sunum yaptı.

Daha önce Dublin ve Brüksel'e benzer ziyaretler gerçekleştiren 62 öğrenci, AB Dönem Başkanı Yunanistan'a geldi. Öğrenciler, parlamentoda yaptıkları sunumda, "Türkiye, stratejik konumu, büyüyen ekonomisi ve genç nesliyle aradığınız güçlü ortaktır. Avrupa'nın geleceği biz Türk gençleriyiz" mesajı verdiler.

Sunumu izleyen Yunanlı milletvekilleri ise öğrencileri desteklediklerini belirterek, "Sizler, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşıyacaksınız" ifadelerini kullandı.

-"Yeni nesil gözünü dünyaya dikmiş durumda"

Parlamentoda gönüllü müzakerecileri dikkatle dinleyen Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından izlediğini belirterek, "Özellikle yeni nesil, bırakın Avrupa'yı, gözünü dünyaya dikmiş durumda. Türk gençliği müthiş bir potansiyel. Yunan Parlamentosu'nda sadece buradaki milletvekillerine değil, bütün Avrupa topluluğuna mesaj veriyorlar. Dünya barışı için bu gençlik çalışmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Sunumun ardından Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğine gelen öğrenciler, sertifika törenine katıldı. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, burada yaptığı konuşmada, "Türk ekonomisinin güçlü durumu AB sürecinde bizim için bir avantaj ama tek başına bu yeterli değil. Öğrencilerin Türkiye'den buraya gelmesi, ufuklarının açılması için çok önemi. Türkiye adına Bilfenli öğrencilerle gurur duydum" dedi.

-Kararlılık vurgusu-

Öğrencilere destek için eşlik eden Türk Yunan Dostluk Elçisi Tülin Oral ise "Çok heyecanlandım. Gençliğin Avrupa Birliği'ne girme konusundaki kararlılığı, kendilerini ifade etme biçimleri beni sonsuz gururlandırdı ve onurlandırdı. Onları yetiştiren ve bu yolda mücadelelerine destek veren yöneticilerine ve öğretmenlerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum"  diye konuştu.

AB Projesi kapsamında, Yunanistan'ın köklü okullarından Diamondopolous İlköğretim Okulu öğrencileri de parlamentoda yapılan sunuma katılarak "dünya barışı" konusunda mesajlar verdi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gönüllü Müzakereciler' Yunan Parlamentosunda Sunum Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement