Gönüllü üniversiteliler Suriye sınırındaki öğrenciler için seferber oldu - HATAY - Son Dakika
Güncel

Gönüllü üniversiteliler Suriye sınırındaki öğrenciler için seferber oldu - HATAY

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde öğrenim gören Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi bir grup öğrenci, Suriye sınırının sıfır noktasındaki okulların onarım ve bakımı için seferber oldu.

04.01.2020 11:45  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde öğrenim gören Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi bir grup öğrenci, Suriye sınırının sıfır noktasındaki okulların onarım ve bakımı için seferber oldu.

Hatay'ın Kumlu ilçesinde, Suriye sınırının sıfır noktasındaki 65 öğrencili Kelli İlkokulu'nun öğretmenleri, sosyal medya aracılığıyla gönüllü öğrencilere ulaştı.

Öğretmenlerin çağrısı üzerine harekete geçen TOG üyesi üniversite öğrencileri, hayırseverlerden temin ettikleri malzemelerle okula geldi. 35 kişiden oluşan gönüllü gençler, iç ve dış duvarlarını boyadıkları okulda genel temizlik yaptı. Topladıkları kitaplarla okul bünyesinde kütüphane oluşturan gençler, bir de deney atölyesi kurdu.

TOG Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi temsilcisi Baran Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının tamamen gönüllülük esasına dayandığını söyledi.

Hiçbir maddi çıkar ve beklenti olmadan ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Kaya, "Buraya 35 kişilik ekiple geldik. Burada kütüphane oluşturup sınıflara eğitici panolar, deney atölyeleri, boyama ve temizlik çalışması yapıyoruz. Üniversitede 500 kişilik öğrenci topluluğumuz var. Bu ekibimiz tamamıyla gönüllülük esaslı, eleştirmek için değil değiştirmek için yola çıkan üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Üniversite öğrencilerinin etkisiyle dünyayı yerelden başlayıp daha güzel, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek, dezavantajlı okullardaki öğrencilere daha iyi imkanlar sağlayabilmek için projeler, etkinlikler düzenliyoruz." diye konuştu.

Hatay'da 4 yıl boyunca 10'dan fazla okula ulaştıklarını kaydeden Kaya, ayrıca sokak hayvanlarına barınak yaptıklarını, huzur evi ziyaretleri düzenlediklerini, özel günlerde farkındalık yaratmak için çeşitli projelere imza attıklarını da aktardı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 3. sınıf öğrencisi Nazlı Kabak da hayırseverlerden araç gereç yardımı aldıklarını, parasal olarak hiçbir desteği kabul etmediklerini anlattı.

Grup bünyesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kabak, şunları kaydetti:

"3 senedir bu topluluktayım. Hatay MKÜ öğrencileri olarak kadın, çocuk ve yaşlı ve dezavantajlı kimselere yönelik iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Bulunduğumuz okulun boyası ve kütüphanesi yoktu. Bizler de arkadaşlarımızla buraya gelerek yenileme çalışmaları yapıyoruz. Maddi olarak yardım teklifi geldiği zaman hayırseverleri ihtiyacımız olan malzemeyi alması için yönlendiriyoruz."

Gönüllü öğrencilerden Hatice Köse ise sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gönüllü üniversiteliler Suriye sınırındaki öğrenciler için seferber oldu - HATAY
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gönüllü üniversiteliler Suriye sınırındaki öğrenciler için seferber oldu - HATAY - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement