Gönüllü Vatandaşlarla El Ele Evet" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Vatandaşlarla El Ele Evet" Kampanyası

Gönüllü Vatandaşlarla El Ele Evet" Kampanyası

Türkiye'nin değişik bölgelerinden bir grup gönüllü vatandaş, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumunda "evet" sonucu çıkması için kampanya düzenledi.

20.02.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin değişik bölgelerinden bir grup gönüllü vatandaş, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumunda "evet" sonucu çıkması için kampanya düzenledi.

"Gönüllü Vatandaşlarla El Ele Evet" adıyla düzenlenen kampanyanın koordinatörü sosyolog Cemil Arslan, Tokat'ta startı verilen organizasyonla ilgili AA muhabirine bilgi verdi. Anayasa referandumunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin geçmesi için bir grup gönüllüyle kampanya başlattıklarını söyleyen Arslan, bu kapsamda medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti teşkilatlarına ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vatandaşların referandumda "evet" oyu vermesi için broşür bastırıp dağıttıklarını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Kampanyamız bütün hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin birçok iline gidiyoruz, ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda seminerlere ve konferanslara başlayacağız. Biz şunu söylüyoruz: Gün ayrılık günü değil. Birleşme ve bütünleşme günüdür. Tek başımıza kalsak, kimse yanımızda olmasa bile Cumhurbaşkanlığı sistemine sonsuza kadar 'evet' diyoruz."

Cumhurbaşkanlığı sistemine neden "evet" dediklerini anlatan Arslan, "En başta; idari yapıdaki çift başlılığın sona erdirilmesini istiyoruz. İstikrarlı bir devlet yapısı için mutlaka ülkemizin tek elden, güçlü bir idare ile yönetilmesi gerekir. Ülkemizdeki kardeşliğin, birlikteliğin, bütünlüğün, konsensüsün sürebilmesi ve uzun vade içerisinde devam edebilmesi için çok ama çok güçlü bir yönetime ihtiyaç vardır. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı Sistemi halkımız ve devletimiz için kesinlikle zorunludur. Ülkemizdeki ekonomik sorunların, işsizliğin, yoksulluğun, toplumsal açmazların, sıkıntıların ve kaosların kökten yok edilebilmesi yahut asgari düzeye indirilebilmesi için yönetimin tek elde olması, istikrarlı bir yapının bulunması gerekir. Bu söylediğim gibi birçok nedenden referandumda, 'evet' diyoruz ve insanların da 'evet' demesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gönüllü Vatandaşlarla El Ele Evet' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement