Google Cardboard Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

Google Cardboard Nedir?

Google Cardboard Nedir?

Android telefonunuz sanal gerçekliğin kapısını açıyor.

26.06.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

I/O Konferansı'nda her sene ilginç şeyler oluyor. Bu yıl ne oldu? Karton parçası gösterildi. Karton parçası deyip geçmemek gerek. Cardboard kullanıcılara Android akıllı telefon yardımıyla Oculus Rift benzeri ucuz sanal gerçeklik yolu sunuyor. Etkinlikten sonra Cardboard uygulaması da çıktı. Cardboard'ta özel lensler kullanılıyor ve çeşitli Google hizmetleriyle etkileşime girilebiliyor.


Google'ın belirttiğine göre sanal gerçeklik son birkaç yıl içinde heyecan verici bir ilerle kaydetti, ancak pahalı donanımlar gerekiyor. Bu duruma farklı açıdan yaklaşan bir grup Google çalışanı oturmuş ve akıllı telefon yardımıyla yapılabilecek sanal gerçeklik çözümü üretmiş. Ortaya ise Cardboard çıkmış. Cardboard için mevcut durumda kullanıcıların emeği oldukça önemli. İşin içinde asıl kilit noktası lensler ki, 40 mm odak mesafeli özel lensler gerekli. Bunun dışında kauçuk bant ve mıktanıs lazım, çünkü geçici olarak donanım butonu görevini üstleniyorlar. Cihaz başlıkla temas eder etmez uygulamanın açılması için NFC listede yer alıyor.


Peki neler yapılabiliyor? Kullanıcılar sergilerde kültürel eserleri inceleyebiliyor, Youtube videolarını izleyebiliyor, tarihi bir yerde tur rehberiyle dolaşabiliyor, Google Earth'ü kullanabiliyor, Paris sokaklarında dolaşabiliyor, tabii ki Photo Sphere desteği olmazsa olmazlardan. Cardboard projesinde daha %20'lik oran var. Çünkü görevli kişiler farklı işlerle de meşgul olabiliyor. Cardboard'un ilk versiyonunda ise Google Paris'te çalışan David Coz ve Damien Henry'nin imzası var. Cardboard uygulamasını buradan indirebilirsiniz.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Cardboard Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement