Google'dan Siri'ye Rakip Arama Uygulaması - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan Siri'ye Rakip Arama Uygulaması

Google\'dan Siri\'ye Rakip Arama Uygulaması

Google’ın kullanıcıların beğenisine sunduğu yeni arama uygulaması ses tanıma özelliğiyle Siri’ye gözdağı veriyor Google ve Apple mobil işletim sistemleri pazarında sık sık sürtüşse de bazı ...

03.11.2012 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google'ın kullanıcıların beğenisine sunduğu yeni arama uygulaması ses tanıma özelliğiyle Siri'ye gözdağı veriyor

Google ve Apple mobil işletim sistemleri pazarında sık sık sürtüşse de bazı konularda birlikte çalışmaya devam ediyorlar. Şuan iOS'un en büyük rakibi konumundaki Android ile mobil pazarın en zengin uygulama marketlerinden birine sahip olan Google, bir yandan iOS için de uygulama geliştirmeye devam ediyor.

Özellikle Apple'ın haritalar konusunda yaşattığı hayal kırıklığı sonrası Google'ın iOS için ne kadar önemli bir partner olduğu anlaşılmıştı. Zira yıllardır Google Maps kullanan iPhone'lar Apple'ın bu yıl ilk kez kendi haritasını kullanmasıyla kullanıcılardan tepki gördü. Google'ın önümüzdeki yıl içinde iOS için bir harita uygulaması yayınlaması bekleniyor.

Fakat firmanın şimdiki hedefi Siri. Dün  iOS için geliştirdiği yeni arama uygulamasını tanıtan Google, sunduğu ses tanıma özellikleriyle Siri'ye rakip olarak görülmeye başlanabilir. Google'da arama yapmak üzere tasarlanan uygulama, ses ile verilen komutları da tanıyabiliyor. Yani istediğiniz bir aramayı sadece telaffuz ederek Google'da arayabiliyorsunuz. Bunun yanında Google "Knowledge Graph" adını verdiği özellik sayesinde bir yeri ya da ünlü bir filmin adını tanıyıp daha farklı sonuçlar çıkarabiliyor. Yani " James Bond'un yeni filminin fragmanını göster" dediğinizde uygulama sizi direk fragmanın bulunduğu sayfaya götürüyor. İngilizce olarak kullandığınızda bu komut işe yarıyor fakat biz Türkçe versiyonda fragmanı açmaya başaramadık.

Google'ın arama uygulamasını Siri'den üstün kılan noktaların başında Türkçe dil desteği geliyor. Eğer telefonunuzun dili Türkçe ise uygulama da Türkçe olarak çalışıyor ve birçok kelimeyi rahatlıkla algılıyor. Hatta "James Bond" dediğimizde "Ceymis Bont" şeklinde arama yaptığını bile gördük. Bir diğer üstün yanı ise iPod touch ve iPhone 4 gibi ürünlerde çalışıyor olması. Zira Apple bu ürünlerde Siri uygulamasına izin vermiyordu.

Google arama uygulaması iPad, iPhone ve iPod touch ile uyumlu ve App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Google'dan Siri'ye Rakip Arama Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement