Google, Htc'yi Satın mı Alıyor? - Son Dakika
Ekonomi

Google, Htc'yi Satın mı Alıyor?

Google, Htc\'yi Satın mı Alıyor?

Akıllı telefon sektörünün köklü firmalarından HTC, uzun süredir devam eden finansal sorunlarına çözüm bulmak için kullanıcılar ile buluşturduğu HTC 10 ve U11 modelleri ile beklediği başarıyı elde edemedi.

08.09.2017 01:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefon sektörünün köklü firmalarından HTC, uzun süredir devam eden finansal sorunlarına çözüm bulmak için kullanıcılar ile buluşturduğuve U11 modelleri ile beklediği başarıyı elde edemedi.

Zira, Ağustos ayı gelirleri bir önceki aya kıyasla yüzde 51.5, bir önceki yıla kıyasla ise yüzde 54.4 oranında gerileyen HTC"nin, son 13 yılın en düşük gelir seviyesine ulaşması bunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

HTC"nin durumunun büyük bir merak konusu olduğu bu dönemde, Commercial Times gazetesi tarafından ortaya atılan bir iddia akıllı telefon sektörünün gündemine bomba gibi düştü. HTC, Google tarafından satın alınabilir!

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Pixel serisini üreten ve önümüzdeki dönemde tanıtılacak Pixel 2 serisinde yer alan cihazlardan birisini üretecek olan HTC"nin, Google tarafında satın alınmak istendiği iddia ediliyor.

Google, <a class='keyword-sd' href='/htc/' title='Htc'>Htc</a>'yi Satın mı Alıyor?

Motorola dönemi ile benzer bir süreç planlayan Google"ın, uzun süredir stratejik ortaklık yaptığı HTC"nin sadece akıllı telefon departmanını satın almak istediği ve şirketin VR gibi konularda yoluna devam edeceği ifade edilirken, fiyat konusunda herhangi bir detay bulunmuyor.

Commercial Times bu iddialar konusunda herhangi bir kaynak sağlamasa da, hisseler bir günde yüzde 8 oranında geriledi ve bazı HTC yetkilileri iddiaları kabul ederken, konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Google, Htc'yi Satın mı Alıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement