Google Kendi Telefonunu Üretecek! - Son Dakika
Teknoloji

Google Kendi Telefonunu Üretecek!

Google Kendi Telefonunu Üretecek!

Bilindiği üzere uzun zamandır Google, Nexus cihazlarını birçok teknoloji deviyle anlaşarak piyasaya sürüyordu.

27.06.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilindiği üzere uzun zamandır Google, Nexus cihazlarını birçok teknoloji deviyle anlaşarak piyasaya sürüyordu. Bu yıl için ise uzun zamandır HTC ile anlaşıldığı yönünde haberler görülüyordu. Ancak Google'ın atacağı yeni adım ise bunların çok aksi yönünde. Yeni gelen iddialara göre Google artık cihazlarını kendisi üretecek.

Google akıllı telefon piyasasında Nexus cihazları ve Android One projesiyle ön planda. Ancak bu kez gelen yeni haberlerde bu cihazları başka markalara ürettirmek yerine kendisi üretecek. Zira telefon piyasası için uzun süredir çalışmaları bulunan Google'ın, şirket içerisinde Motorola Mobility'nin eski başkanını bulundurması bir avantaj.Ancak Google kendi telefonunu üretmesinin dışında başka çalışmalara da yön verecek. Hali hazırda bir Nexus serisi bulunan Google'ın bu seriye devam edeceği de söyleniyor.

Google'ın kendi telefonunu üretecek olması aslında Apple'a karşı bir hamle olarak değerlendirilebilir. Çünkü normal şartlarda verilecek güncellemeyi öncelikle telefon üreticisi markayla görüşen Google'ın artık böyle bir ihtiyacı kalmayacak ve kendi üretimi cihazına çok daha hızlı bir şekilde güncellemesini dağıtabilecek.

Henüz hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan cihaz ile ilgili çıkış tarihi olarak ise yıl sonu işaret ediliyor.

Utku Can Barut –

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Google Kendi Telefonunu Üretecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement