Google, Simone de Beauvoir'u Unutmadı - Son Dakika
Teknoloji

Google, Simone de Beauvoir'u Unutmadı

Google, Simone de Beauvoir\'u Unutmadı

Arama motoru Google bugün ana sayfasını ünlü yazar ve filozof Simone de Beauvoir'un 106. doğum günü için hazırladığı Doodle ile süsledi.

09.01.2014 02:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Çetinkaya - - Arama motoru Google, her gün milyonlarca kullanıcının ziyaret etmiş olduğu ana sayfasını özel günler için hazırlamış olduğu Doodle'lar ile süslemeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta yılbaşı için bir Doodle hazırlayan Google, bugün ise ünlü yazar ve filozof Simone de Beauvoir'un 106. doğum günü için bir Doodle hazırladı.

Simone de Beauvoir kimdir?

Simone Lucie-Ernestine-Marie-Bertrand de Beauvoir (/simɔn də boˈvwaʀ/; 9 Ocak 1908 – 14 Nisan 1986) Fransız yazar ve filozof. Roman, felsefe politik ve sosyal deneme, biyografi ve otobiyografi yazarı, gazeteci.

En önemli eseri 1949'da yazdığı, kadınların gördüğü baskıların bilimsel incelemesini yaptığı ve modern feminizmin temellerini kurduğu İkinci Cins (Le Deuxième Sexe) sayılabilir.

1981'de Sartre'ın acı dolu son yıllarını anlattığı Veda Töreni'ni (Cérémonie Des Adieux) yazar. Kendisi de Paris'de Cimetière du Montparnasse Mezarlığına Sartre'ın yanına gömülür. Mezar taşında isimleri alt alta yazılır. Ölümünden sonra ünü yayılmaya devam eder. Sadece 1968'lerin post-feminizminin kurucusu olduğu için değil aynı zamanda akademisyen olarak ve varoluşcu Fransız düşün insanı olarak da ünü gelişerek yayılır. Sartre'ın üzerindeki etkisi her zaman görülür. Felsefe üzerine yazdığı birçok eserde de Satre'ın varoluşçu etkisi görülebilir. Paris'te Seine Nehri üzerine yapılan bir köprüye yazarın adı verilmiştir.(Vikipedi)

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google, Simone de Beauvoir'u Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement