Google, Windows Bilgisayarlarındaki Dosyaları Sürekli Tarıyor - Son Dakika
Ekonomi

Google, Windows Bilgisayarlarındaki Dosyaları Sürekli Tarıyor

İnternet tarayıcısı Google Chrome'un, Windows işletim sistemi bulunan bilgisayarlardaki tüm dosyaları sürekli olarak taradığı ileri sürüldü.

05.04.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD merkezli Motherboard sitesinin haberine göre Siber güvenlik uzmanı Kelly Shortridge, Google Chrome tarayıcısının, 'belgeler' klasöründeki dosyalar da dahil olmak üzere bilgisayarındaki tüm dosyaları taradığını belirtti.

SORUNLU DOSYALARI GOOGLE'A GÖNDERİYOR

Haberde bu sorunun, antivirüs programı ESET'in birikimlerini kullanan Chrome Cleanup Tool aracından kaynaklandığı, Chrome'un, ESET çekirdeğini kullanarak tarayıcıya saldırabilecek olan zararlı yazılımları aramak için bilgisayarı taradığını, söz konusu zararlı yazılımlara rastlaması durumundaysa sorunlu dosya ile ilgili verileri Google'a gönderdiği kaydedildi.

YENİ BİR VİRÜS KEŞFEDİLDİ

Daha önce Amerikan şirketi Trustlook'un uzmanları, Telegram, Twitter, Viber, Facebook Messenger, Skype, Line, Weibo vb. uygulamalardan bilgi çalabilecek yeni bir virüsün keşfedildiğini rapor etmiş, com.android.boxa adlı virüsün Çin menşeili Cloud Module uygulamasında tespit edildiği ifade edilmişti.

Google, Windows Bilgisayarlarındaki Dosyaları Sürekli Tarıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Google, Windows Bilgisayarlarındaki Dosyaları Sürekli Tarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement