Gorbaçov'dan Ankara ve Moskova'ya Uzlaşı Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Gorbaçov'dan Ankara ve Moskova'ya Uzlaşı Çağrısı

Gorbaçov\'dan Ankara ve Moskova\'ya Uzlaşı Çağrısı

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, Rusya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğin iki ülke için de kayıp olduğu belirterek, taraflara diyalog çağrısında bulundu.

03.12.2015 10:06  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan gerginliğin her iki ülke için de kayıp olduğunu belirterek, Ankara ve Moskova'ya uzlaşı sağlanması için diyalog çağrısı yaptı.

"BÜYÜK VE GENİŞ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

RIA Novosti'nin haberine göre, uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuşturmak için bir araya gelmesini beklediğini ifade eden Mihail Gorbaçov, "Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var." dedi.

"ORTA DOĞU'NUN GÜVENLİĞİNİ DE ETKİLEYECEK"

Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa işlerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu darbenin Orta Doğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.

"HER BİR ŞARTTA DİYALOG KURULMALIDIR"

Gorbaçov, "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gorbaçov'dan Ankara ve Moskova'ya Uzlaşı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dikici: Putin ve RTE gibi kişisel hirslari ülke menfatinin önünde olan kişiler ülkeleri adına hertürlü egoistligi yapabilirler. .tehlikeli tip bunlar. 7 7 Yanıtla
  • ADANALI : dünyadaki tüm terör örgütleri rus silahları kullanıyor vede Rusya tarafından destekleniyor Rusya ilk önce bir kendine baksın ondan sonra bize laf söylesin 10 0 Yanıtla
  • OĞUZ: devlet adamı böyle olur.....tebrikler rus eski devlet başkanına.... 6 1 Yanıtla
  • ceto dayi: Biz osmanli torunlariyiz bizlerin ne kadar ulkeci sevdamizi bilmeyenler atesi eliyle aliyorlar masa bizim elimizde bunu herkes iyi bilsin 5 0 Yanıtla

Advertisement