Gördesli Makbule Hanım'ı anlatan tiyatro oyunu, Kula'da sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Gördesli Makbule Hanım'ı anlatan tiyatro oyunu, Kula'da sahnelendi

Gördesli Makbule Hanım\'ı anlatan tiyatro oyunu, Kula\'da sahnelendi

Milli Mücadele kahramanlarından Gördesli Makbule Hanım'ın şehadetinin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyunu, Manisa'nın Kula ilçesinde sahnelendi.

27.05.2022 09:14  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele kahramanlarından Gördesli Makbule Hanım'ın şehadetinin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyunu, Manisa'nın Kula ilçesinde sahnelendi.

Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi ve Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan "Gördes'in Kızı Asker Makbule" adlı oyun, Kula Belediyesi Yunus Emre Tiyatro Sahnesi'nde, Kulalıların beğenisine sunuldu.

Senaryosunu Eşref Karadağ'ın yazdığı ve Fahri Karakuş'un yönettiği tiyatro oyununda Gördes ve Demirci İlçelerinde Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan olaylar ve Şehit Makbule Hanım'ın kahramanlıkları konu edildi.

Oyunu, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok'un da aralarında bulunduğu çok sayıda seyirci izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gördesli Makbule Hanım'ı anlatan tiyatro oyunu, Kula'da sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement