Görele'de Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Görele'de Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi İbadete Açıldı

Görele\'de Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi İbadete Açıldı

Giresun’un Görele ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

21.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Görele Hasanağa Merkez Camisi Yaptırma Yaşatma Bakım ve Onarım Derneği Başkanı Mehmet Salih Bilge, Görele AK Parti Belediye Başkan Adayı Tolga Erener ile çok sayıda davetlinin katılımıyla Görele Tarihi Hasanağa Merkez Camisi, cuma namazı öncesinde yeniden ibadete açıldı.

Caminin ibadeti açılış kurdelesini 'Besmele' ile kesen Vali Karahan, "Ecdat ibadet mekanları yapmış ve buraları vakfetmiş. Camiyi yapanlardan, restorasyonunu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Bizler de mevcut camilerden daha güzellerini inşa etmek ve gelecek nesillere bırakmak için çaba harcamalıyız" dedi.

Giresun İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Fatsa, 1912 yılında yapılan ve yaklaşık yüz yıllık olan Tarihi Hasanağa Merkez Camisinin restorasyonu yaklaşık 7 aylık bir restorasyonla yeniden ibadete kazandırıldığını kaydetti. Fatsa, caminin iç ve dış mekanlarının orijinaline sadık kalınarak restore edildiğini ifade etti. Caminin iç duvarlarının horasan harcı ile sıvandığına da dikkati çeken Mehmet Fatsa,"7 ay süreli bir restorasyon sonucu camimizi bugün yeniden ibate açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 525 kişilik olan camimizin restorasyonu yaklaşık 640 bin liraya mal oldu " diye konuştu.

Caminin ibadete açılışının gerçekleştirilmesinin ardından Vali Karahan ve davetliler camide cuma namazını kıldı. Görele Hasanağa Merkez Camisi Yaptırma Yaşatma Bakım ve Onarım Derneği Başkanı Mehmet Salih Bilge, Vali Karahan'a plaket verdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'de Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement