Görevden Uzaklaştırılan Aytaç Durak Hakkındaki Dava - Son Dakika
Yerel

Görevden Uzaklaştırılan Aytaç Durak Hakkındaki Dava

Adana Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı Görevinden Uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Bazı Eski Belediye Meclisi Üyeleri ve Görevlilerin, 'Görevi Kötüye Kullanmak' Suçundan 3 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Haklarında Açılan Dava Kapsamında Yargılanmalarına Devam Edildi

16.07.2010 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile bazı eski belediye meclisi üyeleri ve görevlilerin, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında açılan dava kapsamında yargılanmalarına devam edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar eski Karaisalı Belediyesi Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu ile Hüseyin Şahin, Ahmet Özen, Adnan Kipri, Nuri Özgören, Osman Akçalı, Okan Güçlü, Celal Turan, Hasan Erdeve, Mustafa Şenateş, Cabbar Konuk, Nadir Çelik, Recai Doğan, Yusuf Ağdemir, Müslüm Kılıç, İhsan Tepe, Mehmet Fuat Karataş, Necati Ağaoğlu, Abdulkadir Gök, Mustafa Arıcı ve Özlem Kulak hazır bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel ile aralarında Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, eski Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Solaklı Belediye Başkanı Salih Acar ve Havutlu Beldesi Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin aralarında bulunduğu 34 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Hasan Hüseyin Kuşçu savunmasında, davaya konu olan imar değişikliğinin yapıldığı alanın çok büyük olduğunu, burada kimlerin arsası olduğunu bilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, 'Olayda herhangi bir suçumuz ve kastımız yoktur. Bilirkişi raporundaki, yapılaşmanın yüzde 99 oranında gerçekleştiği hususunu kabul etmiyorum. Türkiye'nin hiç bir yerinde, mahallesinde yüzde 99 yapılaşma gerçekleşmemiştir. En çok yüzde 60-70 olabilir. Hava fotoğraflarıyla bu gerçek görülebilir' dedi.

Sanık Hüseyin Şahin de suçlamayı kabul etmediğini belirterek, 'Geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapıyordum. Davaya konu imar planı değişikliği, Şehircilik ve İmar Müdürlüğünde tanzim edildikten sonra görüşülmek üzere meclise geldi. Ben imar planı değişiklikleri konusunda bilgili ve uzman bir kişi değilim. Diğer meclis üyeleri de aynı konumdadır. Söz konusu alan çok büyüktür ve kimlerin arsası bulunduğunu bilmemiz mümkün değildir' şeklinde konuştu.

Sanık Özlem Kulak ise söz konusu tarihte İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, 'Bana bağlı 7 müdürlük daha var. İmar tadilatları müdürlüklerin birisinde yapılır, benim denetimimden geçer ve sonra hiyerarşi olarak diğer amirlerin denetiminden geçip meclise gider. Davaya konu plan değişikliğinin meclise sevk yazısında parafım dahi yok. Beratımı istiyorum' dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme başkanı, aldıkları sağlık raporu nedeniyle duruşmaya gelmeyen Aytaç Durak ve Mustafa Tuncel'in mazeretlerinin kabulüne ve sanıklardan Ali Gören'in gelecek duruşmada mahkemede bulundurulması için Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar vererek, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Aytaç Durak'ın eşi Fahriye Durak'a ait arsayı da kapsayacak şekilde imar planı değişikliği yapılarak rant sağladığına ilişkin iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 55 sanık hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

(AYC-MUT-EHK) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görevden Uzaklaştırılan Aytaç Durak Hakkındaki Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement