Görevine Başlatılmayan Memur Milletvekili Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Görevine Başlatılmayan Memur Milletvekili Adayı Oldu

Amiri ile Makam İçin Hukuk Mücadelesi Veren Memura Milletvekilliği Daha Cazip Geldi Amiri ile Makam İçin Hukuk Mücadelesi Veren Memura Milletvekilliği Daha Cazip Geldi.

12.03.2011 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amiri ile makam için hukuk mücadelesi veren memura milletvekilliği daha cazip geldi Amiri ile makam için hukuk mücadelesi veren memura milletvekilliği daha cazip geldi. Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcılığı'na atanmasına rağmen görevine başlatılmayan ve uygulama için dava açan İdris Karakuş suç duyurusuna onay verilmeyince istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ile başkan yardımcılığına atanan İdris arasında tam anlamıyla bir hukuk mücadelesi yaşandı. Bu mücadele, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı iken bu kadrosunun kaldırılarak, 2 Şubat 2007'de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na birinci derece uzman olarak atanmasıyla başladı. Karakuş, uzmanlığa atanmasının iptali için Ankara 15. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Karakuş dava dilekçesinde, önceki görevine denk bir kadroya atanmamasının hukuka aykırı olduğunu savundu. İdare mahkemesi, Karakuş'un, branşı ile ilgili doktora derecesine sahip olduğunu belirtti. Mahkeme, Karakuş'un, başarısız ve yetersiz olduğuna ilişkin somut bir tespite veya iddiaya yer verilmeksizin uzman olarak atanmasında idarenin takdir yetkisini hukuka uygun olarak kullanmadığı sonucuna vardı. Karakuş'un atama işlemi iptal edildi.

-6 AY MAAŞI ÖDENMEDİ-

Devlet Bakanı Mehmet Aydın mahkeme kararına uyarak, Karakuş'u, 27 Kasım'da TDK Başkan Yardımcılığı'na atadı. Ancak Karakuş bir türlü göreve başlayamadı. Karakuş'a oda verilmediği gibi, 6 ay boyunca maaşı da ödenmedi. Bunun üzerine Karakuş, 4 Aralık'ta TDK Başkanlığı'na, "Maaşının ödenmesi, çalışma odasının belirlenmesi, çocukları, eşi ve kendisinin sağlık karnelerinin hazırlanması" için dilekçe verdi. Karakuş'un dilekçesine, TDK Başkanı Prof. Akalın olumsuz yanıt verdi. Prof. Akalın, Karakuş'a tebliğ edilen yazısında, "Onayın usulüne uygun görülmediğini" bildirdi. Karakuş bunun üzerine 30 Aralık'ta avukatları kanalıyla TDK Başkanı Akalın ve Genel Sekreteri Ali Karaçalı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, Akalın'a dava açılması için izin vermeyince Karakuş'un atandığı makama oturmak için hukuk mücadelesi sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine Karakuş da MHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Görevine Başlatılmayan Memur Milletvekili Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement