Görevlendirme Yapılan Belediyeler, Ramazana Hazır - Son Dakika
Güncel

Görevlendirme Yapılan Belediyeler, Ramazana Hazır

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için ramazan ayı için yoğun bir çalışma yürütüyor.

26.05.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için ramazan ayı için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayına hazırlık çalışmalarını tamamladı. Belediyeler, ramazan ayı boyunca kurulacak iftar çadırlarında vatandaşlara hizmet verecek, düzenleyecekleri etkinliklerle vatandaşların güzel bir ramazan ayı geçirmelerini sağlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki 5 noktada iftar çadırı kuracak, Dicle Üniversitesi'ndeki iftar çadırında da iftarın yanı sıra 500 kişi sahur yapabilecek.

Sur Belediyesi ise, ilçedeki terör mağduru 3 bin 500 aileye ramazan ayı dolaysıyla 7 bin yardım kolisi dağıttı.

Kayapınar Belediyesi de, iki noktada kuracakları iftar çadırıyla vatandaşların oruçlarını açmasını sağlayacak. Yoksullara yaptıkları yardımları artıran belediye ekipleri, yaklaşık 5 bin aileye gıda kolisi dağıtacak.

Yenişehir Belediyesi, yaklaşık bin aileye gıda yardımında bulunacak, her akşam tespit edilen 200 fakir ailenin evine sıcak yemek gönderilecek. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, iftarda bazı ailelerin evine misafir olacak.

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi de ramazan ayındaki manevi atmosferi yaşatmak adına farklı tarihlerde camiler ve mekanlarda etkinlikler düzenleyecek. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolaysıyla camilerin genel temizliğini yaptı.

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmesi için camilerde temizlik çalışması başlattıklarını, ibadethanelerin kutsal ve manevi yerler olduğunu söyledi.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı yerlerde ibadetlerini yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Mübarek ramazan ayından önce hem cemaatimize hem ilçemizde yaşayan insanlarımıza daha temiz, hijyenik ortamda hizmet verilmesi amaçlıyoruz. Daha önce belediyenin böyle bir hizmeti yoktu. Cemaatimiz veya cami görevlilerimiz, kendi imkanlarıyla camiyi temizliyordu." diye konuştu.

Siirt

Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da ramazan ayına çok farklı bir etkinlikle belki daha önce Siirt'te yapılamayan bir tür şenlik havasında geçecek organizasyonla hazırlandıklarını söyledi.

Ramazan ayında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Taşkın, "1 ay boyunca her gün bin kişiye ikram edeceğimiz iftar menülerimizle, yine o meydanda kurulacak Osmanlı Evi, Osmanlı Sokağı, çocuk parkı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz." dedi.

İftar vakti bütün vatandaşları belediye tarafından kurulacak sofraya davet eden Taşkın, her akşam 8 çeşit ikramları olacağını belirtti.

Taşkın, saat 22.30 ile 00.30 saatleri arasında sahne etkinliklerinin olacağını aktararak, kurulacak 30 standın sahura kadar çalışmayı sürdüreceğini, esnafın ramazan ayının bereketiyle kazanç elde etmesini istediklerini bildirdi.

Ramazan ayında kentte havanın çok sıcak olduğunu, bu nedenle vatandaşların akşam dışarı çıkmayı tercih ettiğini aktaran Taşkın, özellikle ramazan ayında sahura kadar kenttin çok canlı olduğunu dile getirdi. Taşkın, şöyle devam etti:

"Kentte ramazan aylarında sahur vaktine kadar normal zamanda gündüz ve akşam saatindeki canlılıktan çok daha fazla canlılıkla karşılıyoruz. Sahur vaktine kadar vatandaşlarımızın yeme içme ihtiyaçlarını giderebilecek stantlarımız olacak. Çocuklarımız için ayarlayacağımız, palyaço, tahta bacak, eski Siirt Valiliği önünde çocuklar için kurulacak şişme oyuncaklarla onlar da çok keyifli vakit geçirecek."

Ramazan ayına girişi de coşkulu bir şekilde geçireceklerine ve birbirinden güzel etkinlikler yapacaklarına değinen Taşkın, ramazan ayını dolu dolu geçireceklerini aktardı.

Belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunacakları ifade eden Taşkın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yaptığımız ihale neticesinde, 500 vatandaşımıza 100'er liralık alışveriş kartı dağıttık. Bu alışveriş kartlarıyla vatandaşlarımız, marketlere gidip alışveriş yapabilecek. Belirlenen bazı lokantalarda da yine o kartla iftarlarını açabilecekler. Onun haricinde yardım kolileri ve giyim eşyaları gibi vatandaşlarımıza katkı sağlayacak ürünleri de yine ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız."

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Belediye tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda 2 bin 500 kişilik iftar çadırı kurulacak. İhtiyaç sahibi ve Suriyeli sığınmacıların da iftarını açabileceği çadır, ramazan ayı boyunca bütün halka hizmet verecek.

Belediye ekipleri ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler, ihtiyaçlarına uygun yardım paketleri dağıtılacak.

Kentte 30 gün boyunca eski ramazan ayları tadında etkinlikler yapılması için planlamalar yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda kurulacak sofralarla vatandaşlarıyla iç içe olmayı hedefleyen belediye, Kur'an tilavetleri ve ilahilerle manevi havanın en iyi şekilde yaşamasını sağlayacak.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, açacakları iftar çadırında zengin fakir herkesin bir arada olacağını belirtti.

Ramazan ayı boyunca 2 bin 500 kişiye iftar çadırı açacaklarını bildiren Yaman, "Bu iftar sofrası olacak, fakir sofrası değil. Buraya fakir olan hemşehrim de şehrin en zengini de gelecek. Ondan dolayı çocuğunuzu, komşunuzu, torununuzu alın gelin. 2 bin 500 kişilik çadırımız ramazan ayı boyunca açık kalacak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların özlediği ramazan ayı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını dile getiren Yaman, kentin artık eski görkemli günlerine çalışmalarıyla ulaştığını anlattı.

Kardeşlik ve huzurun hakim olduğu Mardin'de her anlamıyla olumlu gelişmeler yaşandığını, bu güzel hava sayesinde turizm konusunda da beklentilerinin çok üzerinde rakamlara ulaştıklarını aktaran Yaman, bu havayı ramazan ayı içinde de devam ettireceklerini vurguladı.

Yaman, "Şehrimizde ilk defa 30 gün boyunca dolu dolu ramazan ayını yaşayacağız." dedi.

Görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Nusaybin, Ömerli ve Savur ilçe belediyeleri de cami, tarihi medreseler ve ibadethanelerde temizlik çalışması yaptı.

Şırnak

Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Turan Bedirhanoğlu ise, ramazan ayında yardıma muhtaç ailelerin yanlarında olacaklarını, bu ailelere çeşitli yardımlarda bulunacaklarını söyledi.

Ramazan ayı hazırlık çalışmaları ve yardımlar çerçevesinde Geylani Cami altında her gün vatandaşlara 2 bin kişilik yemek vereceklerinin altını çizen Bedirhanoğlu, ayrıca mobil aşevi ile her mahallede vatandaşlara seyyar olarak da hizmet verebileceklerini anlattı.

Her gün 4 çeşit yemek dağıtacaklarını dile getiren Bedirhanoğlu, ramazan ayı öncesi bin 600 muhtaç aile ve çocuğa giyim yardımı, 2 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını, ramazan ayında da yaklaşık bin kişiye daha gıda yardımı yapacaklarını bildirdi.

Muhtaç ailelere her gün bin ekmek dağıtımının da yapılacağını ifade eden Bedirhanoğlu, şehit ve gazi aileleri ile de ramazan ayı içerisinde toplu yemek organizasyonunda bir araya gelmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Şırnak'ın Cizre Belediyesi de ramazan ayı boyunca Kırmızı Medrese arkasında kuracağı iftar çadırında her gün 250 kişiye iftar yemeği verecek.

Belediye tarafından kurulacak olan çadırda, vatandaşlara her gün üç çeşit yemek ve tatlı çeşitleri ikram edilecek.

Görevlendirme Yapılan Belediyeler, Ramazana Hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevlendirme Yapılan Belediyeler, Ramazana Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    13:49 Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29'da 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre; merkezi Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29 'da meydana gelen deprem 9,4 kilometre derinlikte gerçekleşti. Alınan bilgilere göre meydana gelen depremde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. - ERZURUM

  • Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi
    13:49 Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi

    1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ilk Arap yazar Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' kitabı Türkçeye çevrildi. Can Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Antik Mısır'ı tarihi şahsiyetler, kadim metinler ve şiirlerle günümüz yaşantısıyla birleştiren beş öyküden oluşuyor. Mehmet Hakkı Suçin'in çevirisiyle okurla buluşan eser, mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyılda öfke içinde uyanışını anlatıyor.

  • Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Projelerini Sergiledi
    13:48 Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Projelerini Sergiledi

    Kırşehir Muharrem Sayan Ortaokulu'nda öğrencilerin hazırladığı projeler, düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilendi. Öğrencilerin fen ve teknoloji alanlarında yaptıkları araştırma ve projeler ilgi gördü. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, etkinliğin bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırdığını ve öğrencileri geleceğin bilim insanı ve teknoloji liderleri olma konusunda teşvik ettiğini belirtti.

  • Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:47 Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Samsunspor'la oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda ısınma hareketleri ve taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Adana Demirspor, 20 Nisan Cumartesi günü Samsunspor ile Samsun 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

  • Operasyonlarda Cephanelik Ele Geçti, 41 Şüpheli Yakalandı
    13:47 Operasyonlarda Cephanelik Ele Geçti, 41 Şüpheli Yakalandı

    İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da bir cephanelik ele geçirildi. Ele geçen silahlar arasında 137 adet tam otomatik uzun namlulu silah ve 340 adet tam otomatik silaha dönüşebilecek silah parçası bulunuyor. Operasyonlar sonucunda 41 şüpheli gözaltına alındı.

  • Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi
    13:46 Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alındı ve olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı
    13:46 Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı

    Uşak Valisi Turan Ergün, Okullararası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan Uşaklı sporcu Hüseyin Buğra Bayırlı için tebrik mesajı yayımladı. Vali Ergün, başarılarının devamını diledi.

  • Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor
    13:44 Yapay Zekanın Habercilik Mesleğine Uyarlanması İçin Norm Arayışı Sürüyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz, enformasyon düzensizliği sorununa karşı medyadaki yapay zeka temelli değişime dikkati çekerek, Avrupa Konseyi'nin 2017'de hazırladığı 'Enformasyon Düzensizliği' raporundan öne çıkan unsurları paylaştı. Aydeniz, yapay zekanın habercilik mesleğine nasıl uyarlanacağına dair norm arayışının sürdüğünü belirtti ve Anadolu Ajansı'nın Medyada Yapay Zeka Etik Kullanım Rehberi'ni yayınladığını ifade etti. Ayrıca, enformasyon düzensizliği sorununa çözüm olarak Anadolu Ajansı Teyit Hattı gibi örneklerin ortaya çıktığını ve habercilik sektörünün bu yeni mesleki pratiklere adapte olduğunu vurguladı.

  • Edirne Müzik Akademisi Öğrencileri İlk Konserini Verdi
    13:44 Edirne Müzik Akademisi Öğrencileri İlk Konserini Verdi

    Edirne Valiliği tarafından kurulan Edirne Müzik Akademisi'nde eğitim alan öğrenciler, Turizm Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi'nde bir konser verdi. Öğrenciler, yöresel türküler ve farklı müzik türlerinden eserler seslendirdi. Konseri izleyen vatandaşlar da alkışlarıyla şarkılara eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, konser sonrasında öğrencileri ve eğitmenleri kutladı ve Müzik Akademisi'nin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Akademi, dezavantajlı öğrencilere müzik eğitimi vererek onları sanatla buluşturmayı hedefliyor.

  • Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti
    13:43 Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti

    Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Maraş ve yönetim kurulu üyeleri göreve yeniden seçilen Çerçioğlu'nu tebrik etti ve yeni dönem için başarı dileklerinde bulundu. Çerçioğlu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, nazik ziyaretleri için Maraş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

  • TFF, Trendyol 1. Lig 32. hafta programını açıkladı
    13:42 TFF, Trendyol 1. Lig 32. hafta programını açıkladı

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol 1. Lig'de 32. hafta müsabakalarının programını duyurdu. Maçlar 28 Nisan Pazar günü saat 16.00'da oynanacak. Ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren karşılaşmalar aynı gün ve saatlerde yapılacak.


Advertisement