Görevlendirme Yapılan Belediyelerden Aşure İkramı - Son Dakika
Güncel

Görevlendirme Yapılan Belediyelerden Aşure İkramı

DİYARBAKIR/MARDİN/ İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

29.09.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR/MARDİN/ İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin, merkez Artuklu ilçesindeki Edip Yüksel Camisi'nde cuma namazı çıkışı aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, cuma çıkışı vantandaşların muharrem ayını kutlayarak aşure ikramında bulundu.

Yaman, "Belediye olarak her zaman için vatandaşlarımızın yanındayız. Böyle mübarek bir gün ve ayda kendilerini yalnız bırakmadık ve belediye olarak aşure dağıtımında bulunduk. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Tüm İslam aleminin muharrem ayını kutlar ve hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Ulu Cami önünde kurulan stantta, cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Etkinlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ve Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan vatandaşlara aşure dağıttı.

Özkan, vatandaşların yüksek katılımlarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Muharrem ayının inanç dünyaları bakımından önemli bir iklim olduğunu belirten Özkan, "Mübarek cuma gününde ve mübarek Ulu Cami önünde 10 bin vatandaşımızla aşure etkinliğimizi paylaştık." diye konuştu.

Kendilerini yalnız bırakmayan Diyarbakır halkına teşekkür eden Özkan, bundan sonra da bu tür etkinliklerin süreceğini belirtti.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre Belediyesi de muharrem ayı dolayısıyla üç camide 10 bin kişiye aşure dağıttı.

Belediye zabıta ekiplerince, cuma namazı çıkışında tarihi Ulu Cami, Nuh Nebi Cami ve Huzur Camisi'nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Etkinliğe, Cizre Belediye Başkan Vekili Kaymakam Faik Arıcan'ın da katıldı.

Vatandaşlar aşure ikramı için görevlilere teşekkür etti.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği ekiplerince de cuma namazı çıkışında 700 kişiye aşure dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevlendirme Yapılan Belediyelerden Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement