Görgü Tanıkları O Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Görgü Tanıkları O Anları Anlattı

Ankara'da 'Emek, barış, demokrasi' mitingi öncesi patlayan bombadan son anda kurtulan İzmir Makine Mühendisleri Odası üyesi 50 yaşındaki Kazım Umdular, bombanın patladığı yakın bir noktada olduğunu belirterek, Olayın ardından hemen yaralılara ulaşmaya çalıştık. O sırada çok sayıda ağır yaralı insanlar ve parçalanmaya varan insanlar gördük dedi.

10.10.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 'Emek, barış, demokrasi' mitingi öncesi patlayan bombadan son anda kurtulan İzmir Makine Mühendisleri Odası üyesi 50 yaşındaki Kazım Umdular, bombanın patladığı yakın bir noktada olduğunu belirterek, Olayın ardından hemen yaralılara ulaşmaya çalıştık. O sırada çok sayıda ağır yaralı insanlar ve parçalanmaya varan insanlar gördük dedi.

Ankara'da bugün düzenlenecek olan 'Emek, barış, demokrasi' mitingine katılmak için İzmir'den Ankara'ya gelen Makine Mühendisleri Odası üyesi Kazım Umdular, kortejini ilerlediği sırada gölge olan bir alanda beklemek için kenara çekilince patlamadan yara almadan son anda kurtuldu. Patlamadan son anda kurtulan ve iki arkadaşı yaralanan Kazım Umdular, korkunç patlamada yaşadıklarını anlattı. Olayın ardından bazı arkadaşlarının sendikalara ait minibüsle hastanelere götürüldüğünü söyleyen Umdular,sendika üyesi iki arkadaşının hastanelerde tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Patlamanın yaşandığı noktaya yakın bir yerde olduğunu belirten Umdular, Yaşanan olayı anlatmanın olanağı yok çok acı anlar yaşadık. Gece saat 23.00 gibi İzmir'den Ankara'ya doğru yola çıktık. Sabah saat 10.00 sıralarında Ankara'ya ulaştık. Miting toplanma alanına doğru yürürken büyük bir patlama oldu. Yaklaşık 50 metre önümüzde bir patlama yaşandı. İzmir'den gelen arkadaşlarımızdan ikisi bu patlamada daha doğrusu patlamalarda yaralandı. İki ayrı patlama oldu çünkü. Şu an o arkadaşlarımızın tedavisi için uğraşıyoruz diye konuştu.

Patlamanın çok kalabalık bir alanda yaşandığına dikkat çeken Umdular şunları söyledi Kortejin sonlarına doğru alanda bu patlama yaşandı. Patlama sırasında büyük bir panik yaşandı. Olayın ardından hemen yaralılara ulaşmaya çalıştık. O sırada çok sayıda ağır yaralı insanlar ve parçalanmaya varan insanlar gördük. İnsanları ilk etapta taksilere bindirerek hastanelere ulaştırmaya çalıştık. Arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Umdular, terörün nereden gelirse gelsin bu ülkenin barışını hedef aldığını anlatarak, Bu kardeşliğe yapılmış bir darbedir. Bunu lanetle kınıyorum. Buraya Türkiye'nin dört bir yanından insanlar barış ve kardeşliği haykırmaya gelmişti ve daha başlamadan sesleri kısılmak istendi. Barış sevdası içinde olan insanlar bunu haykırmaya devam edecekler. Makine Mühendisleri Odası'ndan iki arkadaşımız yaralandı. Bir arkadaşımız ameliyatta bir arkadaşımızın da tedavisi devam ediyor. Arkadaşlarımız Sağlık Emekçileri Sendikası'na ait bir minibüsle hastanelere götürdük şeklinde konuştu.

İKİ TANE BOMBA ARKA ARKAYA PATLADI

İkinci görgü tanığı, Garın ön tarafında iki tane bomba arka arkaya patladı. 100'ün üzerinde sanırım ambulans geldi. Çok fazla ağır yaralılar var. Patlama, garın tam önünde ışıkların olduğu tarafta oldu dedi.

HERHALDE 3-4 METRE ARAYLA PATLATTILAR

Üçüncü görgü tanığı ise, Kortejin sonundaydık. Art arda iki patlama oldu, 10 saniye arayla. Herhalde 3-4 metre arayla patlattılar. Önce arkadaki patladı sonra öndeki patladı. İnsanlar, çığlıklar, kan revan insanlar çığlık çığlığa; böyle adalet, böyle şey olur mu Böyle bir Müslümanlık olur mu 400 vekil için mi her şey 400 vekil verince bu kadar insanın canı geri gelecek mi İnsanlar barıştan, adaletten bahsediyor. Batsın onların 400 vekili diye konuştu.

PATLAMA OLDUĞUNDA HEMEN KÖPRÜNÜN ALTINDAYDIK

Diğer görüğü tanığı ise, şunları söyledi, Patlama olduğunda hemen köprünün altındaydık biz. Sanki balon patlarmış gibi bir sürü kırmızı şeylerin çıktığı ceset parçalarıyla karşılaştık. Başta anlayamadık ne olduğunu. İki patlama arka arkaya oldu. Saysan 20 saniye yoktur. Biz et parçaları köprünün altına gelince ne olduğunu anlayamadık ama sonrasında büyük bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu gördük ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görgü Tanıkları O Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement