Görme Engelli Arkadaşlarının Gören Gözü Oldular - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Arkadaşlarının Gören Gözü Oldular

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bünyesindeki Görme Engelliler Birimi "Engelsiz Üniversite" Projesi ile görme engelli öğrencilerin, gönüllülerin seslendirdiği ders kitap ve notlarından yararlanmasına imkan sağlıyor.

22.10.2017 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NURGÜL TEMİZ - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bünyesindeki Görme Engelliler Birimi "Engelsiz Üniversite" Projesi ile görme engelli öğrencilerin, gönüllülerin seslendirdiği ders kitap ve notlarından yararlanmasına imkan sağlıyor.

Proje kapsamında üniversitede eğitim gören görme engelli öğrenciler, gönüllü arkadaşlarının seslendirdiği ders notlarına ulaşırken, sosyal sorumluluk projeleri dolayısıyla seslendirilen romanları da okuyabiliyor.

KOÜ Görme Engelliler Birimi Sorumlusu ve Proje koordinatörü Mehmet Kadir Urkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birim olarak görme engelli öğrenciler için ders kitaplarını ve ders notlarını seslendirdiklerini söyledi.

KOÜ'de 75 görme engelli öğrenci olduğunu belirten Urkaya, bu öğrencilerin istekleri doğrultusunda notları seslendirdiklerini ya da dijital ortama aktardıklarını kaydetti.

Görme Engelli Arkadaşlarının Gören Gözü Oldular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Arkadaşlarının Gören Gözü Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement