Görme Engelli Bisikletçiler Burhaniye'de Kamp Yaptı - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Bisikletçiler Burhaniye'de Kamp Yaptı

Görme Engelli Bisikletçiler Burhaniye\'de Kamp Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde görme engelli bisikletçiler kamp yaptı.

07.08.2017 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde görme engelli bisikletçiler kamp yaptı.

Eşpedal Derneği'nin, düzenlediği tur, 7 Ağustos günü Burhaniye'den başlatıp Ayvalık, Dikili, Bergama ve Çandarlı rotasını takip ederek 12 Ağustos günü İzmir'de tamamlayacak. Eşpedal turu, uzun sürmesi ve bu kadar çok sayıda engellinin katılması bakımından dünyada ve Türkiye'de bir ilki teşkil ediyor. Burhaniye'yi gezen bisikletçiler, büyük keyif yaşadı. Kampa katılanların mutlu olduklarını anlatan rehber Hakan Sevin, "Biz Eşpedal Derneği olarak Türkiye'nin çeşitli illerinden 8 görme engelli kopilot, 8 pilot ve 6 tanede bisikletçi destek olarak 22 kişi, dünyada ve Türkiye de ilk defa bu kadar uzun süre ve bu kadar görme engelliyle bisiklet turu yapıyoruz. Bu nedenle Burhaniye'ye geldik. Burhaniye'den İzmir'e pedallayacağız. Burhaniye'deki bu kamp yeri çok güzel" dedi.

Eşpedal Derneği Başkanı Saldıray Altındağ'da ise, "Burhaniye'ye ilk defa geldik. Buranın havası zaten meşhur. Yüzde 38 oranında oksijen olduğunu biliyoruz. İsviçrede'den sonra en iyi oksijenin burada olduğunu biliyorduk. Çevre çok güzel. Burhaniye belediyesi engellilerle çok ilgili. Çok memnun kaldık" diye konuştu.

Gündüz Altıok ise, "Daha öncede biz bu yöreye gelmiştik. Kazdağlarına çıkmıştık. Bu senede Burhaniye'ye geldik. Buradan sonra yolumuz Ayvalık, Dikili, Çandarlı üzerinden İzmir'e olacak. Toplam 7 günlük tur düzenledik" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Bisikletçiler Burhaniye'de Kamp Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement