Konya'da Görme Engelli Genç, Duygularını Şiirlerle Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Görme Engelli Genç, Duygularını Şiirlerle Anlatıyor

Konya\'da Görme Engelli Genç, Duygularını Şiirlerle Anlatıyor

Konya'da doğuştan görme engelli Hüseyin İbiş, çocukluk aşkı tarafından terk edilince duygularını özellikle aşk konulu şiirlere dökmeye başladı.

02.12.2013 11:35  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN BOLAT - Konya'da çocukluk aşkı terk edince duygularını "aşk" konulu şiirlere döken görme engelli Hüseyin İbiş, bugüne kadar yazdığı 200 şiirini bir kitapta topladı.

Doğuştan görme engelli Hüseyin İbiş, görme engelliler okulunda kendisi gibi engelli bir kızı çok sevdi. İlerleyen dönemlerde ikili arasındaki sevgi aşka dönüştü. Üniversiteyi kazanan çocukluk aşkı tarafından terk edilen İbiş, merakı olan şiire yöneldi.

Duygularını şiirlere döken genç şair, yazdığı 200 şiiri bir kitapta topladı.

"Önemli olan insanın kalbinin görmesi"

Hüseyin İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle konusu "aşk" olan şiirler yazdığını söyledi. Engellilerin elinden tutulursa, onların neler yapabileceğini gösterebileceğini ifade eden İbiş, "Önemli olan; insanın kalbinin görmesi. Kalpten gelen duygularımı kağıda döktüm" dedi.

Kendisini hiçbir zaman engelli olarak görmediğini vurgulayan İbiş, kalp gözünün değil, bedeninin gözünün görmediğini kaydetti.

Şiirlerini kalp gözü görmeyenlere yazdığını anlatan İbiş, şöyle devam etti:

"Kalp gözüyle bakılmazsa her şey anlamını kaybeder. Çalışmalarımı bu kitapla sınırlandırmayacağım. Dünyam hiçbir zaman karanlık olmadı. Hayatta güzel şeyler de oluyor. Önemli olan o güzellikleri görebilmek... Dünyada hiçbir değerin, sevginin yanında kıymeti yoktur. Şarkı sözü de yazıyorum. Hatta bir tanesini Ebru Gündeş'e gönderdim, cevap bekliyorum." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da Görme Engelli Genç, Duygularını Şiirlerle Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement