Görme Engelli Vatandaşları Sevindiren Kitap Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Vatandaşları Sevindiren Kitap Kampanyası

Görme engelli vatandaşları sevindiren kitap kampanyası 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına yoğun ilgi Bir kitapla bin yaşayacaklar kampanyasıyla çok sayıda kitap görme engellilere gönderildiİZMİR - İzmir'de, 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına katılarak bağışta bulunanlar, Türkiye'nin ilk...

13.10.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engelli vatandaşları sevindiren kitap kampanyası

'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına yoğun ilgi

Bir kitapla bin yaşayacaklar kampanyasıyla çok sayıda kitap görme engellilere gönderildi

İZMİR - İzmir'de, 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına katılarak bağışta bulunanlar, Türkiye'nin ilk görme özürlüler kitaplığı olan TÜRGÖK'ün daha çok kabartma kitabı görme engellilere göndermesini sağladı.

Konak Belediyesinin Türkiye'nin ilk Görme Özürlüler Kitaplığı olan TÜRGÖK'ün hizmetlerini anlatmak ve daha çok bağışçı bularak kitaplıktaki kabartma kitap sayısını artırmak için başlattığı 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına destek veren bağışçılar

Kültürpark Tenis Kulüpte düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya proje ortakları TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile Güzelyalı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sabri Özazar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, İzmir'i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu, eski Bakanlardan Işılay Saygın'ın da aralarında yer aldığı 100'e yakın bağışçının destek verdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında 200'e yakın kabartma kitap bastırıldı. Bağışta bulunarak görme engellilere kitapla kavuşturanlara teşekkür belgesi verildi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TÜRGÖK kitaplığını daha da zenginleştirerek, daha çok kitabın görme engellilerle buluşmasını sağlamak için yola çıkan projenin kısa zamanda büyük destek gördüğünü söyledi. Kitaplığa bağışta bulunanlara teşekkür eden Pekdaş, konuşmasında hayatını kaybeden TÜRGÖK kurucusu Gültekin Yazgan'ı da anarak, "O hem hayallerinin peşinde koşan hem kendini geliştirerek görme engellilerin de kendi önlerine hedefler koyabileceğini göstermiş bir kutup yıldızıydı. Bugün bizlere düşen görev onun bu çabasını daha değerli kılarak ve daha çok kişi tarafından bilinmesini sağlamaktır. TÜRGÖK kitaplığını zenginleştirmek için yola çıktık. İzmir'in gücünü gösterdik ve görme engellilerin hayatında ışık olduk. Hayal kurmalarını sağladık; ama bu çabamızı büyütmemiz gerekiyor. O kadar çok görme engelli var ki, onların da dünyalarını çoğaltmak, hayal kurmalarını sağlamak için çaba göstermemiz lazım. Bunun için de imkanı olan herkesi 'Bir kitapla bin yaşa' kampanyamıza destek olmaya çağırıyorum. İzmir'in ruhunu hep birlikte geliştirdiğimiz için sizlere, Gültekin Yazgan'ın ardından yeni kutup yıldızlarına, Türkiye'nin bu enerjiye ihtiyacı var" dedi.

"Bu kitaplık çok büyük bir ilgi gördü"

Konuşmasında geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren yazar Muzaffer İzgü'nün 'Kitap okuyan düş kurar, düş kuran insan düşünür, düşünen insan birey olur' sözüne atıfta bulunan Pekdaş, "Okuyarak, düş kurmak, düşünmek ve birey olmak için biz bir taraftan TÜRGÖK kitaplığını zenginleştirmeye çalışıyor, bir taraftan da parklarımızda hemşehrilerimiz okusunlar diye kitaplıklar açıyoruz. Önce Behçet Uz Parkında çocuk kitaplığı açtık. Bu kitaplık çok büyük bir ilgi gördü. Sonra Adile Naşit Parkı içinde restore ettiğimiz Yanık Kiliseyi de kitaplığa dönüştürdük. Burayı da yakında açacağız. Ayrıca Göztepe'de Kadınlar Birliği Parkı içindeki eski zabıta karakolunu da kent kitaplığı haline getirdik. Kısa süre içinde açılışını yapacağız. Kitaba ulaşmasını istediğimiz herkesin bu olanaklara sahip olması için çalışıyoruz. Semt merkezlerimizde de kitaplıklar kuruyoruz" diye konuştu.

"Ne kadar çok kitap olursa o kadar çok görürler"

TÜRGÖK Başkan Yardımcısı Önder Kütahyalı da, proje hakkında kısa bir bilgi verdi. Kendisi de görme engelli olan Kütahyalı, "Ben hem yöneticiyim, hem de iyi bir kitap okuyucusuyum. Ben ilk kabartma kitabımı yurt dışından getirterek okumuştum. Sonrasında o kadar çok kitap okudum ki. TÜRGÖK'ün bu konuda faydası sonsuz. Görme özürlülerin kitap okuması, onlara dünyaları sunmak demektir. Ne kadar çok kitap olursa o kadar çok görürler" dedi.

Konuşmaların ardından kampanyaya bağışta bulunarak, görme engellilerin kitapla buluşmasını sağlayan bağışçılara teşekkür belgeleri Başkan Pekdaş, TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, dernek başkanları Dilek Olcay ve Sabri Özazar tarafından verildi.

Bağışlarla görme engelliler kitaplığını zenginleştirmek için yeni bağışçıların bulunmasına aracılık eden kampanyaya Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Ahmet Büke gibi yazarlar da kitapları ile destek veriyor. Yazarlar bazı kitaplarını TÜRGÖK tarafından kabartma kitaba dönüştürülmesi için verirken, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden yazar Muzaffer İzgü'nin 20 çocuk kitabı da kabartma kitaba dönüştürülecek. TÜRGÖK'ün kabartma kitapları yurt içi ve yurt dışında yaşayan görme engelli üyelere gönderildiği, kampanya ile kargo ücretlerine, baskı masraflarına ve başka kitapların basılmasına destek olmak isteyenler www.turgok.org adresinden ve TÜRGÖK'ün 2242627 no'lu telefonundan ulaşarak bilgi alabileceği kaydedildi. Kampanya kapsamında bir kabartma kitap için yaklaşık 500 lira bağış gerektiği de belirtildi.

Görme Engelli Vatandaşları Sevindiren Kitap Kampanyası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Vatandaşları Sevindiren Kitap Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement