Görme Engelliler, Artık Bilgisayar Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler, Artık Bilgisayar Kullanıyor

Görme Engelliler, Artık Bilgisayar Kullanıyor

Ordu İŞKUR destekli Bilgisayar ve İnternet Kursu açan KAGED, 5 görme engellinin bilgisayarı ve interneti kullanabilmelerini sağladı.

30.04.2013 13:26  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İŞKUR destekli "Bilgisayar ve İnternet Kursu" açan Karadeniz Görme Engelliler Derneği (KAGED), 5 görme engellinin bilgisayarı ve interneti tam olarak kullanabilmelerini sağladı.

Yaklaşık 3 aylık bir eğitim sonucu, klavye hakimiyetini yüzde 90 oranında kullanan görme engelliler, bilgisayarda, her türlü yazıyı yazabiliyorlar ve yazılanları da okuyabiliyorlar. Normal yazışmaların yanı sıra resmi yazı türlerini ve şemasal işlevleri de bilgisayar ortamında yapabilen görme engelliler, "Görenlerden bir farkımız olmadığını hissettik" ifadesini kullandılar.

Kurs Eğitmeni Hakan Keskin, görme engellilerin 3 aylık bir eğitim sonucu, yaşamlarında gerekli olabilecek tüm bilgisayar etkenli faaliyetleri görenler kadar yapabildiklerini belirtti.

KAGED Genel Başkanı Faruk Teber, kendilerine destek olunduğu sürece diğer engellilere de ulaşabileceklerini belirterek, "Zaman zaman engelli üyelerimizi bir araya toplayabilecek yer sıkıntısı yaşıyoruz. Mevcut yerimizi Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan temin etti. Başlangıçta bize yetiyordu, ancak şimdi çoğaldık ve daha geniş bir yerde daha geniş bir eğitim alanı da sağlayabiliriz" dedi.

Kursa katılanlar ise, "Bilgisayarla ilgili bildiklerimizin yeterli olmadığını kursa katıldıktan sonra öğrendik. Bize bu imkanı sağlayan, Ordu İŞKUR ve KAGED'e teşekkür ediyoruz" dediler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler, Artık Bilgisayar Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement