Görme Engellilere Bilgisayar Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Görme Engellilere Bilgisayar Eğitimi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, görme engellilere yönelik bilgisayar eğitimi verildiği bildirildi.

18.03.2013 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, görme engellilere yönelik bilgisayar eğitimi verildiği bildirildi.

Karadeniz Görme Engelliler Derneği ile İŞKUR'un ortaklaşa Belediye İş Hanı'nda açtığı bilgisayar kursunda, görme engelliler haftanın 5 günü eğitim alıyor.

Bilgisayar eğitmeni Hakan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerin bilgisayarı daha rahat kullanabilmeleri için eğitim aldıklarını belirterek, "Kursta bilgisayarı daha iyi kullanabilmeleri amacı ile kursiyerlere bilgisayarın ne işe yaradığını, günlük hayata sunmuş olduğu kolaylığı ve masaüstü araçlarının kullanımı hakkında eğitim veriyoruz. Kursun bitimine yakın uygulamalı bir sınav yaparak kursiyerlerimize sertifika veriyoruz. Engelsiz bir yaşam, engelsiz bir toplum sloganı ile hareket ediyoruz" dedi.

Karadeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Teber ise, bu zamana kadar bölgedeki görme engelli vatandaşların İstanbul ve Ankara'da yatılı olarak bilgisayar kursu eğitimi aldığını ifade ederek, "Biz bu engeli ortadan kaldırarak Fatsa'da 5 kişiye bilgisayar kursu veriyoruz. Çok zor engeller ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Ordu ve ilçelerdeki görme engellilere kurs vermek için mücadele veriyoruz. Ancak mücadele ederken bazı zor şartlar altında eğitim vermekteyiz. Burası ikinci kat, merdivenler çok dar, ayrıca yerimiz de çok küçük. Maddi zorluklar içinde bu kursumuzu veriyoruz. Bu konuda yerel ve idari yönetimlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Teber, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Muhabir: Sefa Eyi/ Eyüp Elevülü

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engellilere Bilgisayar Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement