Görme Engellinin Bisikletle Ankara Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Görme Engellinin Bisikletle Ankara Yolculuğu

Görme Engellinin Bisikletle Ankara Yolculuğu

Trafik kazaları ve sonrasında oluşan kalıcı engellere dikkati çekmek amacıyla bir arkadaşı eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere Manisa'dan bisikletle yola çıkan görme engelli Tuncel, Bilecik'in Bozüyük ilçesine ulaştı.

20.12.2013 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik kazaları ve sonrasında oluşan kalıcı engellere dikkati çekmek amacıyla bir arkadaşı eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere Manisa'dan bisikletle yola çıkan görme engelli Namık Tuncel, Bozüyük ilçesine ulaştı.

İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş'u ziyaret eden Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları Genel Koordinatörlüğünü de yürüten Tuncel, Türkiye'deki engelli sayısının artması ve bu artışa sebep olan trafik kazalarına dikkati çekmek amacıyla, arkadaşı Hüseyin Keser'in desteğinde Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirdiğini söyledi.

Ankara'da, Emniyet Genel Müdürlüğünü (EGM) ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini dile getiren Tuncel, şöyle konuştu:

"Başbakanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze yaptığımız çalışmaların bilgisini verip, yapılması gerekenler konusunda görüşlerimi aktaracağım, taleplerimi ileteceğim. Sorunlarımızı anlatıp bir engellinin günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkati çekeceğim. Engelliler için yapılacak uygulamalarda, engellilere danışılmasının önemini anlatacağım. Okullarda trafik konusunda eğitim eksiği var, bu giderilmeli. İskandinav ülkeleri bu konuda çok başarılı, çocukları küçükken eğitiyor. Bu konulara dikkati çekmek için Manisa'dan Ankara'ya pedal çeviriyoruz."

Tuncel, güzergahları boyunca emniyet mensuplarının kendilerine çok sıcak davrandıklarını sözlerine ekledi.

İlçe Emniyet Müdürü Okumuş da herkesin bir engelli adayı olduğu gerçeğinden yola çıkarak çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Emniyete gelemeyen engelli vatandaşlarımızın evlerine giderek işlemlerini yürütüyoruz. Binamızda da bu çerçevede düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. 'Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığın hayatını kurtarmakla birdir' anlayışıyla yola çıktığımız için, sizin çalışmanızdan bir kişi bile bilinçlenirse bunu kar sayarız" diye konuştu.

Tuncel ve arkadaşı daha sonra bisikletle Eskişehir'e hareket etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engellinin Bisikletle Ankara Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement