Görmeyen Gözleriyle Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyor - Son Dakika
Güncel

Görmeyen Gözleriyle Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyor

Görmeyen Gözleriyle Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyor

Trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya doğru yola çıkan görme engelli Namık Tuncel, Bursa'ya ulaştı.

20.12.2013 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya doğru yola çıkan görme engelli Namık Tuncel, Bursa'ya ulaştı.

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörlüğünü yürüten Namık Tuncel (50), yolculuğunun 9'ncu gününde geldiği Bursa'da, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas'ı makamında ziyaret etti. 10 gün sürmesini beklediği yolculuğunun, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yaklaşık 20 günü bulacağını ifade eden Tuncel, trafik kazalarına dikkat çekmek için arkadaşı Hüseyin Keser (48) ile yola çıktığını söyledi. Türkiye'deki engelli oranının hızla artması ve bu artışa sebep olan trafik kazalarına dikkati çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirdiklerini belirten Tuncel, " Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçeleri ve Çanakkale'ye uğradıktan sonra Bursa'ya geldik. Yaptığımız bu yolculukta trafik eğitimimizdeki eksikliklerimize dikkat çekmeye çalışıyoruz. Buradan da Eskişehir üzerinden Ankara'ya gideceğiz. Orada gerekli makamlarla görüştükten sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedeceğiz. Bir engellinin günlük hayatta karşılaşabileceği zorluklara dikkat çekeceğiz. Engellilere imkan verilirse birçok engeli aşabileceğini göstereceğiz" dedi.

Olumsuz hava şartlarına aldırış etmediklerinin altını çizen Tuncel, gezmek için bu yola çıkmadıklarını belirterek, "Ben bir mesaj vermeye gidiyorum. Bu mesajın yağmuru da var, çamuru da var, karı da var, çok ciddi zorlukları da var. Yolumuza devam ederken de halkımızdan çok iyi tepkiler aldık. Halkın güzel bir ilgisi var. Projemizin tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Elmas ise, Tuncel ve Keser'i ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, " Yıldırım Belediyesi'nin engellilere verdiği değeri Namık Bey'in daha önce araştırarak bizi ziyaret etmesi beni gerçekten duygulandırdı. Eminim ki yaptıkları proje ve verdikleri mesaj gerçekten etkili olacaktır" dedi.

Ankara'ya gitmek için Bursa'dan ayrılan Tuncel ve Keser'in, 28 ilçe ve 7 il merkezinden geçecekleri öğrenildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görmeyen Gözleriyle Trafik Kazalarına Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement