Görmez: İdrak Gecikmelerimiz Var - Son Dakika
Güncel

Görmez: İdrak Gecikmelerimiz Var

Görmez: İdrak Gecikmelerimiz Var

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, il müftülerine verilen seminerde önemli açıklamalarda bulundu.

12.02.2013 05:56  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, il müftülerine verilen seminerde yaptığı konuşmada, "İdrak gecikmelerimiz var. Etnik ve ideolojik yapıya dönüşmeden önce bizim bunları tedavi edecek bir reçetemiz yoktu" dedi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcası Park Otel'de il müftülerine yönelik üç günlük seminer başladı. Seminerin açılışında İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Türkiye Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Kadıköy Uzman İmam Hatibi Yaşar Çuhadar Kuran-ı Kerim okudu.

Afyonkarahisar İl Müftüvekili İsmail Yıldırım'ın açış konuşması sonrası, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr. Ali Erbaş da Diyanet İşleri'nin eğitim çalışmalarını anlattı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise ilin tanıtımını yapan konuşmasında, "Afyonkarahisar termalin, mermerin, gıdanın başkentidir. Sizleri aramızda görmekten mutluyuz. Yetkisiz ve yetersiz kişiler TV'lerde bilgi kirlenmesine yol açıyor. Siz müftülerimiz ve bu seminerler sayesinde din ilmimiz gelişmelidir" dedi.

YENİLENMİŞ VE TAZELENMİŞ DÖNECEĞİZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr Mehmet Görmez de konuşmasında, bu istişareler sayesinde geçmiş ile muhasebe yaparak, geleceği planladıklarını belirterek şunları söyledi: "Kendimizi yenilemeliyiz. İnsanoğlu eskiyor. Yenileme yaparak kendimizi tazelemeliyiz. Kalplerimizi birleştirmeliyiz. Kendi kalplerini birleştirmeyen toplum, milletlerin kalplerini birleştiremez. Sadece birbirimizi razı etmek yetmez.Yüce Rabbimizin rızasını almak lazım. Toplantıları yapıyoruz. Muhasebelerini yapıyoruz ancak takibinde tembeliz. İşte 6 ayda yaptığımız bu toplantılar önemlidir. Çalışmalar sonrası yenilenmiş ve tazelenmiş olarak döneceğiz. "128 bin din hizmeti var olan bir ülkede, birisi çıkar 'Benim İslam'dan haberim yok' derse, bunu Rabbimin huzurunda derse, bu sorumluluk hepimize aittir."

GECİKME VE İHMALLER

Kurum olarak gecikme ve ihmallerinin olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, şöyle konuştu: "Bunları burada konuşmamız lazım. İnsanoğlunun en büyük gecikmesi idrak gecikmesidir. Bazen kurumlar, bazen milletlerde yaşar idrak gecikmesini. Bizim de 4-5 konuda idrak gecikmelerimiz olmuştur. Birincisi köyden kentlere hızlı göç oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı buna ayak uyduramadı. İkincisi ırkçılıkta yetersiz kaldık. Irkçılık köy değil, şehrin ideolojisidir. 30-40 yıldır yaşanan bu sorunu gidermek güçtür. Biz bu konuda hazır değildik. Bir başka idrak gecikmesi şehirlerin kurulması. Metropollerin ortaya çıkmasına hazırlıksız yakalandık.128 bin personelimiz var. Bunun yüzde 75'i köyde yüzde 25'i kentlerde. Nüfus dağılımına baktığımızda yüzde 25 köy, yüzde 75 şehir. Yani 3 haneli bir yerde 1 imam, 100 haneli yerde de bir imam var. Bu çok ciddi enerji ve insan israfıdır."

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, diğer bir idrak gecikmesini dünyadaki gelişmelere ayak uydurulmasında yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Sovyetler dağıldı, Yugoslavya dağıldı, demir perde ülkeleri dağıldı, ülkeler birleşti. Biz buna hazır değildik. Bu dağılma ve birleşmelere ayak uyduramadık kurum olarak." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görmez: İdrak Gecikmelerimiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement