Gaziantep'te Görümceden Yengeye Böbrek Nakli - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Görümceden Yengeye Böbrek Nakli

Gaziantep'te, görümceden alınan böbrek, diyaliz tedavisi gören yengesine nakledildi.

09.07.2015 11:30  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, görümceden alınan böbrek, diyaliz tedavisi gören yengesine nakledildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nizip ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Güler Polat (30), 6 yıl önce apandisit ameliyatı sonrası kontrol için gittiği hastanede böbrek hastası olduğunu öğrendi.

Yaklaşık 3 yıldır diyaliz tedavisi gören Polat'a, ağabeyi ve ablası böbreğini vermek istedi ancak dokular uymayınca nakil işlemi gerçekleşemedi.

Kadavradan nakil için başvuruda bulunan Polat'ın durumuna üzülen görümcesi Nurgül Polat (32), böbreğini vermek istedi. Gerekli tetkikler ve dokuların uymasıyla da nakil işlemi gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güler Polat, görümcesi sayesinde sağlığına yeniden kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Organ bağışı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya çağıran Polat, "Görümcem bağışta bulunmasaydı halen diyalize giriyor olurdum, Allah ondan razı olsun. Nakil olmayı bekleyen çok fazla diyaliz hastası var. Bir hayat kurtarmak, sağlığına kavuşturmak çok güzel bir davranış. Lütfen herkes organ bağışında bulunsun" ifadesini kullandı.

Nurgül Polat ise ise yengesinin diyaliz sonrası yaşadığı sıkıntıları görmeye dayanamadığına belirterek, "Elimden gelebilecek tek şey böbreğimi bağışlamaktı, ben de öyle yaptım" ifadesinde bulundu.

Hastanenin organ nakli merkezi sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da başarılı operasyonla görümce gelin dayanışmasına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Görümceden Yengeye Böbrek Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement