Görüntülü) Ayrılan Sevgililer Köpek İçin Mahkemelik Oldu (3) (Yeniden) - Son Dakika
Güncel

Görüntülü) Ayrılan Sevgililer Köpek İçin Mahkemelik Oldu (3) (Yeniden)

EZGİ'NİN AVUKATI: MARLEY BİZİM KÖPEĞİMİZEskişehir'de üniversite öğrencisi Osman Orhan Baçaru, Golden Retriever cinsi 3,5 yaşındaki 'Marley' isimli köpeğini geri vermediği iddiasıyla yaklaşık 6 ay önce ayrıldığı sevgilisi Ezgi Bölükbaşı hakkında 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava...

16.05.2018 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EZGİ'NİN AVUKATI: MARLEY BİZİM KÖPEĞİMİZ

Eskişehir'de üniversite öğrencisi Osman Orhan Baçaru, Golden Retriever cinsi 3,5 yaşındaki 'Marley' isimli köpeğini geri vermediği iddiasıyla yaklaşık 6 ay önce ayrıldığı sevgilisi Ezgi Bölükbaşı hakkında 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava ile ilgili olarak, Ezgi Bölükbaşı'nın avukatı Buket Ünlü Hatip konuştu. Avukat Hatip, "Müvekkilim Ezgi, 'Marley'in gerçek sahibidir" dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Ezgi Bölükbaşı'nın avukatı olduğunu belirten ve daha önce 3 dönem Eskişehir Bürosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı da yapan Buket Ünlü Hatip, şunları söyledi:

"Yine Eskişehir, yine bir hayvan davası. Bunu halk diliyle tabir edersek, genelde haberlerde de bu şekilde çıkıyor, vatandaşlar daha iyi anlıyor. 'Köpek için velayet davası' olarak değerlendirebiliriz. Hatırlarsınız yıllar önce buna benzer bir olay Sertab Erener ve Levent Yüksel boşandığı zaman köpeklerini paylaşamamışlardı. Türkiye'de bir gündem olmuştu. Burada da iki üniversite öğrencisinin köpeği paylaşamaması söz konusu. Müvekkili olduğum Ezgi, 'Marley'i 2,5 aylıkken aldı, sahiplendi, büyüttü, ona evladı gibi baktı. Davacı taraftan önce hırsızlıkla suçlandı Ezgi. Güveni kötüye kullanmakla suçlandı. Ama bu talepleri boşa çıktı. Çünkü Ezgi'nin hırsızlık yapmadığı, güveni kötüye kullanmadığı takipsizlikle sonuçlandı. Bununla ilgili bir ceza davası açamadılar. Şimdi hukuki boyutunu deniyorlar. 'Bu köpek kimindir, Ezgi'nin mi Osman'ın mı?' şeklinde bir dava görülüyor. Hayvan hakları bakımından böyle bir davada olmaktan gururluyum, mutluyum. Bir tane kediye, köpeğe sahip bulanamazken iki kişi tarafından paylaşılamaması gibi güzel bir durum söz konusu esasına bakacak olursak. Bir hukukçu olarak böyle bir davada olmaktan dolayı mutluyum ama olayın iç kısmına gelecek olursak da Ezgi, 'Marley'in gerçek sahibi. En başından itibaren bakımını, kısırlaştırılmasını, eğitimini, tüm masraflarını Ezgi yapıyor. Bir erkek arkadaşı oluyor, erkek arkadaşı Ezgi ile ilişki yaşadıktan sonra tabi ki köpeği kendisi de seviyor olabilir, bir şey diyemeyeceğim. Aslında bir hayvan hakkı görünümü sevgisi altında biraz da kadına şiddet durumu söz konusu. Çünkü Ezgi mağdur durumda. Tehdit edildi, korkutuldu. Dolayısıyla aynı zamanda kadına şiddet de var burada. Köpek kullanılarak bir noktada Ezgi burada mağdur edilmek isteniyor. Ama hayvan haklarının tartışılması ve gündemde tutulması açısından içinde olmaktan mutluluk duyduğum bir dava. Ayın 25'ini heyecanla bekliyoruz."

'MARLEY BİZDE KALACAK'

Avukat Buket Ünlü Hatip şöyle devam etti:

"Onlar diyor ki 'Marley bizim köpeğimiz, Ezgi'den köpek alınsın bize verilsin.' Biz de 'Hayır' diyoruz. 'Marley' bizim köpeğimiz, bizde kalacak. Şimdi bununla ilgili olarak Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bir dava açıldı. 'Marley'in kime ait olduğu tespit edilecek. Ama 'Marley'in aşı karnesi, sahiplenmesi en başından itibaren bizde. Çünkü gerçekten Ezgi köpeğin sahibi. Ezgi Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi, bir ara köpeğini sahiplendirmeyi düşündüğünü kendisi dile getiriyor zaten. Bu süreçte Osman'la tanışıyorlar. Ancak Ezgi'nin fiili anlamda sahiplendirmesi söz konusu değil. Hukuki anlamda da bir sahiplendirme yok. Herkes düşünebilir. Önemli olan bunun fiilen icraatını gerçekleştirmek ve hukuken bir bağını kurmak gerekir. Hukuken ve fiilen bir bağlantı yok. Dolayısıyla Ezgi'nin köpeği sahiplendirme durumu söz konusu değil. 25 Mayıs'taki davaya tüm hayvan severleri, hayvan hakları savunucularını bekliyoruz. Hatta bence kadın haklarını bu duruma dahil olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kadın hakları da çiğneniyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü) Ayrılan Sevgililer Köpek İçin Mahkemelik Oldu (3) (Yeniden) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    10:11 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 14'üncü gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde sürdürülüyor.

  • Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi
    10:11 Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

    Giresun'un Görele ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı 'Aynalı Çarşı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı oyunda, Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhu salonu dolduran izleyicilere en iyi şekilde yansıtıldı. Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

  • Keşan'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:09 Keşan'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Gözaltına Alındı

    Keşan ilçesinde yapılan denetimlerde H.Ö. isimli şüphelinin üzerinde 14 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca Keşan ilçesinde yapılan bir aramada ruhsatsız tabanca ve fişekler ele geçirildi. İş yeri sahibi A.O. ve Uzunköprü ilçesindeki şüpheliler de uyuşturucu operasyonu sonucunda gözaltına alındı.

  • Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta Yatırımcılara Hizmet Veriyor
    10:07 Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta Yatırımcılara Hizmet Veriyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yatırımcılara bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Son bir yılda 1136 işlem gerçekleştiren ofisler, devlet destekleri, izin ve ruhsat işlemleri, yatırım teşvik sistemi başvuruları gibi konularda hizmet vermiştir. Ayrıca, Yatirimadestek.gov.tr üzerinden yapılan sorulara da hızlı bir şekilde yanıt verilmiştir.

  • Kırklareli'nde 8 düzensiz göçmen yakalandı
    10:07 Kırklareli'nde 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kırklareli'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde, 8 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, işlemlerin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine Yönelik Seçim Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor
    10:07 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine Yönelik Seçim Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor

    31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günlere kala Erzurum'da Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü de hazır bulundu.

  • Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu
    10:07 Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu

    Aydın'ın demir yumruğu Nefise Atalay, Kamboçya'da düzenlenen organizasyonda rakibini ezici bir üstünlükle yenerek şampiyon oldu. Atalay, sergilediği başarılı performansla büyük beğeni topladı ve Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedeflediğini belirtti.

  • Gümrük Muhafaza 142 Milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılığa engel oldu
    10:07 Gümrük Muhafaza 142 Milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılığa engel oldu

    Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Van ve Artvin illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakçılara büyük darbe vuruldu. Yapılan çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde, elektronik sigara tütünü, cep telefonu ve diğer çeşitli eşyalar ele geçirildi. Son iki haftada gerçekleştirilen operasyonlarla yaklaşık 142 milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılık girişimi engellendi.


Advertisement