Görüntülü Haber) Bilecik Yarın Gazetesi 50'nci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Bilecik Yarın Gazetesi 50'nci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Görüntülü Haber) Bilecik Yarın Gazetesi 50\'nci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

BİLECİK'de 1 Ekim 1966 tarihinde yayın hayatına başlayan Yarın Gazetesi, 50'nci kuruluş yılını görkemli bir şekilde kutladı.

04.10.2016 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLECİK'de 1 Ekim 1966 tarihinde yayın hayatına başlayan Yarın Gazetesi, 50'nci kuruluş yılını görkemli bir şekilde kutladı. Yarın Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü töreni Bilecik Gökkaya Park Tesisleri'nde yapıldı. Etkinliğe Vali Süleyman Elban, 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı AK Parti'li Selim Yağcı, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Devlet eski Bakanlarından Bahattin Şeker, eski Milletvekili Tayfur Ün, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail ile çok sayıda sanayici ve işadamları katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Bilecik eski Valisi Ünal Ülkü 'nün gönderdiği kutlama mesajları okundu.Yarın Gazetesi sahibi Mehmet Özgür'ün hayatı ve gazetenin 50 yıllık yolculuğundan bölümlerin yer aldığı slayt gösterisini davetliler ilgiyle izledi.

Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, yaptığı konuşmada "Her zaman gerçeklerin takipçisi olan, yayın ilkelerinden ödün vermemeye gayret ederek bugün yarım asrı geride bırakan gazeteniz sizlerin desteği ile ayakta durarak, gece gündüz haberin peşinde koşup yoluna devam ediyor. Bilecik'te siyaset, ekonomi, kültürel ve sosyal eksikliklerde bam teline basarak bazen kızdıran, bazen öfkelendiren, bazen de gülümseten haberlerimizle her zaman gerçek gündemi siz Bilecik halkına ulaştırmayı hedeflerken, bu yolda yürüdüğümüz, 50 yılı geride bırakarak bugünlere hep birlikte geldiğimiz haber peşinde koşan muhabirlerimize, matbaa ustalarımıza, abonelerimize, gazete dağıtıcılarımıza, tüm çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yarın Gazetesi sahibi Mehmet Özgür de "Bu gazetenin ilk Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ergül 1969'da CHP'den daha sonraki dönemde yine Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Tayfur Ün 1987'de SHP'den Milletvekili seçilmiştir. Bunu yerel gazetelerin yayınlandığı bölgelerdeki önemi ve gücünü vurgulamak için belirttim. Yarın Gazetesi, yayın hayatına başladığı 1 Ekim 1966 yılından bu yana kamu kaynaklarından resmi ilanların dışında hiç yararlanmayan işletmedir. Ne KOBİ, ne KOSGEP, ne BEBKA gibi kuruluşların kredi kaynaklarından yararlanmamış tamamen öz kaynaklarından 50. yılına ulaşmıştır" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bir gazete için 50 yıllık sürenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bilecik Valisi Süleyman Elban da Yarın Gazetesi'nin 50 yıllık istikrarlı yayınına dikkat çekerek, "50 yıl vesilesi ile Mehmet ağabeyi kutluyorum ve nice 50'nci yılara diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gazeteye uzun yıllardır katkı sağlayan esnaf, işadamlarının yanısıra, basın temsilcileri için plaket töreni gerçekleşti. Mehmet Özgür, 15 Temmuz darbe girişimindeki olumlu tutumu nedeniyle Tuğgeneral Halis Zafer Koç'a plaketini verdi. Kutlama etkinliği 50'nci yıl pastasının kesilmesiyle son buldu. - Bilecik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Bilecik Yarın Gazetesi 50'nci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement