Görüntülü) Kudüs Kararına İzmir'den Tepki - Son Dakika
Güncel

Görüntülü) Kudüs Kararına İzmir'den Tepki

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açma kararının ardından başlayan protestolarda, İsrail askerleri tarafından gerçek mermi kullanılması sonucu 59 Filistinli yaşamını yitirirken, 2 binden fazla Filistinli de yaralandı.

15.05.2018 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açma kararının ardından başlayan protestolarda, İsrail askerleri tarafından gerçek mermi kullanılması sonucu 59 Filistinli yaşamını yitirirken, 2 binden fazla Filistinli de yaralandı. Dünya, Filistin'deki olaylara kilitlenirken, AK Parti İzmir il teşkilatı Konak Meydanı'nda toplanarak, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını, ABD'nin İsrail işgalini resmileştirme hamlesi olduğu gerekçesiyle protesto etti.

Konak Camii önünde toplanan AK Parti İzmir il teşkilatı ve İnsani Yardım Vakfı üyeleri, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kalabalık, Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık' sloganları atarken, aynı zamanda, üzerinde Özgür Kudüs için ayaktayız, ve 'Kudüs Müslümanlarındır yazılı pankartlar açıldı. Yine 'Katil Amerika', İsrail gibi bir devlet yok ki başkenti Kudüs olsun' yazılı dövizler taşındı. Protestoculardan bazılarında, Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın maketinin olması dikkat çekti. Konak Camii'nde gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,  Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olduğunu söyledi.  Bu girişimin kendileri için yok hükmünde olduğunu aktaran Şengül, ABD bu girişimiyle BM'yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. İsrail'in şu ana kadar 60 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve yüzlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz. İsrail'in böyle devam etmesi halinde eninde sonunda akıttığı masım kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz diye konuştu.

'ZAMAN KAYBETMEDEN HAREKETE GEÇİN'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, partililer ve çok sayıda sivil toplum kurulusu temsilcisinin katıldığı açıklamada konuşan Şengül, Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs'te, bu dengenin bozulmasının çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Bu tehlikenin farkında olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve BM'yi zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir dedi. Şengül, açıklamasının devamında şunları söyledi ABD'nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım ABD'yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkum ederken; işgal ve terör devleti İsrail'in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiş, dökülen binlerce masum Filistinlinin kanında ABD'nin de dahlini doğurmuştur. İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Bu duruma sessiz kalmayacaklarını kaydeden Başkan Şengül, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunun altını çizdi. İnsanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin'in başkentidir, diye devam eden Şengül, Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektirö ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, basın açıklamasının ardından Konak Meydanı'ndaki Hasan Tahsin Anıtı önüne çelenk bıraktı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü) Kudüs Kararına İzmir'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement