Görüntülü) Özhaseki: İmar Barışından Gelen Para, Deprem İçin Belediyelere Kredi Olacak 2 - Son Dakika
Politika

Görüntülü) Özhaseki: İmar Barışından Gelen Para, Deprem İçin Belediyelere Kredi Olacak 2

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı yasa tasarısıyla ilgili olarak, toplanan paranın depreme hazırlık için belediyelere sıfır faizli kredi olarak verilip, değerlendirileceğini söyledi.

12.05.2018 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı yasa tasarısıyla ilgili olarak, toplanan paranın depreme hazırlık için belediyelere sıfır faizli kredi olarak verilip, değerlendirileceğini söyledi.

Fuzuli katlı kavşağı açılış törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, imar barışı yasa tasarısıyla ilgili konuştu. Özhaseki, "Geçen haftayı meşgul eden konu vardı o da imar barışı. Orada bizim söylemeye çalıştığımız şuydu: Bizim belediyeciliğimiz döneminde 50'ye yakın mahalleyi gecekondulaşmadan kurtardık. Bunları imarlı hale getirdik. İnsanlar akan, kokan evlerden kurtuldu yepyeni evlere çıktılar. Bizim dışımızdaki birçok ilde ne yazık ki belediyeler kaçak yapılaşmaya göz yumdular. Türkiye'nin yüzde 60'a yakın bir kısmı kaçak yapı haline geldi. Elektrik, su bağlanması problem. Onun bir ekonomik değere dönüşmesi problem. Baştan sona problemler yumağı şeklinde devam ederken bu işi artık kesip atmak gerekir diyerek böyle bir karar alarak, imar barışını getirdik. Yasa dün akşam çıktı. Cumhurbaşkanımızda onayladıktan sonra Türkiye'de yaşayan vatandaşların yüzde 60'ı artık devletle mahkemelik olmaktan kurtulacak. Belediye başkanlarımız rahatlayacak. Bir de artık bu iş ekonomik değere dönecek. Oradan aldığımız parayı da kentsel dönüşümde kullanacağız. Şimdi ciddi bir para gelecek. Bu kaynak Türkiye'nin depreme hazırlığında kullanılacak. Biz deprem ülkesiyiz, sıkıntılıyız. Topraklarımızın yüzde 66'sı deprem bölgesinden oluşuyor. Nüfusumuzun yüzde 71'i de yani 55-60 milyon insanımız da her an deprem olabilecek bölgelerde oturuyorlar. O zaman bizim hazırlık yapmamız gerekmiyor mu? Evlerimizi daha sağlam hale getirmemiz gerekmiyor mu? İşte bunun için toplanan parayı da belediyelerimizde sıfır faizli kredi olarak verip, değerlendireceğiz. Bunların neticesinde Türkiye'de büyük bir dönüşüm başlayacak. Bu dönüşümden ekonomi istifade edecek. İstihdam artacak ve yepyeni kadrolara kavuşmuş olacağız. Bu yasanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

'KARA KARA DÜŞÜNMEYE BAŞLADILAR'

Seçim sürecine değinen Özhaseki, "40 gün sonra seçim var. Ülkemizi hayırlı olsun. Bir anda erken seçim havasına girildi. Bu dışarından çok dillendirilen bir olay olunca ekonomide de 'Şu seçimi bir atlatalım ne olacağını görelim' beklentisi başlayınca Allah korusun sıkıntılı bir ortam başladı. Madem dışımızdaki herkes bu işe hazırız diyor biz de 'buyrun' dedik. İlk günlerde havalı havalı konuşanlar mangalda kül bırakmayanlar bu iş ciddiye binince kara kara düşünmeye başladılar. Bizim başımız dik anlımız açık" diye konuştu.

MUHALEFETİN VAATLERİ

Muhalefet adaylarının seçim vaatleriyle ilgili de konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, "Bizim adaylar çıkıp vaatlere başladılar. Biri 'Beştepe'yi emlakçıya vereceğim satacağım' diyor. Öbürü kiraya vereceğini söylüyor. Birisi devletin uçaklarını satacağını söylüyor. Bizim bakanlığın ufak bir uçağı var ara ara kullanıyoruz. Kullanırken de emin olun Kayserili olduğumuz için hesap yapıyoruz. Türk Hava Yolları'nın uçağıyla 8-10 kişi ile gidersek kaç lira tutar diye baktığımız zaman gidiş gelişimiz 7-8 bin liraya mal oluyor. Bizim uçak ne yakıyor? 700 liraya götürüyor, 700 liraya getiriyor. Şimdi bunu kullanmaz mısınız? Bunu sattığınız zaman elinize ne geçecek?" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Görüntülü) Özhaseki: İmar Barışından Gelen Para, Deprem İçin Belediyelere Kredi Olacak 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü
    20:03 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Başkent Tiflis'te temaslarına başlayan Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü. Görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    20:03 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi
    20:02 CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi

    CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirerek, ikiyüzlülük olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Ağbaba'ya yanıt vererek, İsrail'in çocukları öldürdüğünü ancak Ağbaba'nın İsrail'e değil AKP'ye kızdığını söyledi. CHP'nin grup önerisiyle İsrail ile yapılan ticaretin neden ve sonuçlarının araştırılması talep edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.


Advertisement