Gözleri Bağlı Futbol Oynayarak Görme Engellilerin Karşılaştığı Zorluklara Dikkat Çektiler - Son Dakika
Yerel

Gözleri Bağlı Futbol Oynayarak Görme Engellilerin Karşılaştığı Zorluklara Dikkat Çektiler

Beyşehir'de, lise öğrencileri gözleri bağlı futbol oynayarak görme engellilerin  günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmeye çalıştı.

06.12.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir'de, lise öğrencileri gözleri bağlı futbol oynayarak görme engellilerin  günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmeye çalıştı.

Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi Erkek Futbol Takımı öğrencileri, her birey engelli adayıdır projesi çerçevesinde bir etkinlik düzenledi. Okulun Engelliler Dayanışma Kulübü'nün başlattığı proje ile erkek futbol takımı bireyleri, engellileri anlamak ve içerisinde bulunduğu durumları daha iyi anlatabilmek amacıyla gözlerini kapatarak  salonda futbol maçı yaptı.

Okulun spor salonunda yapılan karşılaşmada, 5'er kişilik iki futbol takımı halinde mücadele veren oyuncular, önce gözlerini şapkalarını aşağıya doğru çekerek ve kaşkol bağlayarak kapadı. Öğretmenlerin hakem olarak görev aldığı müsabakaya başlayan oyunculara salondaki sandalyeler kale oldu, meşin yuvarlağın zıplamaması için ise etrafı bantlarla yapıştırıldı.

Kenardan öğrencilerin seslenerek oyunculara yakınındaki topu bulabilmeleri için yardımcı olduğu müsabakada, gözleri kapalı olarak mücadele veren oyuncular birbirinden ilginç görüntülere imza attı. Topu bulup vurabilmek ve kaleye gol atabilmek için uğraş veren öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Gollerin geldiği anlarda ise salondan alkış sesleri yükseldi.

Lise Müdür Yardımcısı İskender Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engellileri ve onların yaşamının nasıl olduğunu anlamak, karşılaştıkları zorlukları yaşayarak anlamak amacıyla böyle bir futbol müsabakası düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gözleri Bağlı Futbol Oynayarak Görme Engellilerin Karşılaştığı Zorluklara Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement