Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna: "Daha Başarının Yarısındayız" - Son Dakika
Spor

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna: "Daha Başarının Yarısındayız"

"Göztepe'nin hedefleri çok büyük""Jahovic'in ligde göstereceği performans her şeyin ötesinde""Cenk Tosun'un başarısı için dua edeceğim"Sercan SAPANATAN - Hakan TARHAN - Cüneyt CENGİZ / ANTALYA, Süper Lig'de ilk yarı gösterdiği performans ile dikkat çeken Göztepe'de teknik direktör Tamer...

12.01.2018 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Göztepe'nin hedefleri çok büyük"

"Jahovic'in ligde göstereceği performans her şeyin ötesinde"

" Cenk Tosun'un başarısı için dua edeceğim"

Sercan SAPANATAN - Hakan TARHAN - Cüneyt CENGİZ/ ANTALYA,

Süper Lig'de ilk yarı gösterdiği performans ile dikkat çeken Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna açıklamalarda bulundu.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'nın Belek beldesinde sürdüren İzmir temsilcisi Göztepe'de Tamer Tuna iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Tuna, "İlk yarıyı çok güzel bir yerde bitirdik. 30 puan gerçekten çok güzel. Sakat oyuncularımız vardı, onlar da bu kamp döneminde takıma geri döndüler. İlk yarıda eksik olduğumuz yönlerimizin burada üzerine çalışıyoruz. Yani ilk yarının artıları ile eksileri ile değerlendirdiğimiz ne nokta varsa onları biraz da olsa değerlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü lig araları hem fiziksel, hem de mental anlamda iyi hazırlanabilecek dönemler. Biz de bu dönemi en iyi şekilde değerlendirdik şu zamana kadar" diye konuştu.

"GÖZTEPE'NİN HEDEFLERİ ÇOK BÜYÜK"

Göztepe'nin ilk yarıda gösterdiği başarılı performansı değerlendiren Tamer Tuna, Doğan Haber Ajansı'na şunları söyledi:

"Süper Lig'e gelirken 'Kişisel olarak neler yapabilirim, neyi farklı yapabilirim' diye düşünürken açıkçası kimse benden bu başarıyı beklemezken ben kendimden bekliyordum. Sezon başı çalışmalarda ligde nasıl bir takım ortaya koyabiliriz diye bakıyorduk. Göztepe ile anlaşma yaptığımız an tabii ki çok değişiklik gerekiyordu. TFF 1'inci Lig ile Süper Lig arasındaki alan farkı çok açık şekilde ortada. Biz özel anlamda kendimize ne katarız derken, takımda da çok önemli köklü değişiklikler yaptık. Hem gelen raporlar doğrultusunda hem de geçen sene Süper Lig'e yükselen takımı incelediğimiz doğrultuda sadece 7 oyuncu ile devam etme kararı aldık. 17 oyuncu takıma dahil oldu. Biz de bu büyük değişiklikle alakalı çalışmalar yaptık ekibim ile. Başarının bence daha yarısındayız. Daha sadece ilk yarı bitti. Tabii ki kendimize inanıyoruz, güveniyoruz. Lig bittiğinde pozisyonumuzun doğru yerde olmasını istiyoruz. Hedefimizde hiç kimsenin beklemediği şeyler vardı, hiç kimsenin beklemediği şekilde de yükseltebilmek. Ama kendimizden beklentimiz, hedeflerimiz tabii ki yüksek. Göztepe'nin hedefleri çok büyük. Herkesin şu an dilinde, aklında Avrupa Kupaları var. Ama bilinçli Göztepe olarak bizler bunun planlı şekilde yürütülmesi gerektiğini biliyoruz. Popülist yaklaşımlarla konuşmak istemem. Benim hedeflerim Göztepe'nin şampiyonluk yolunda daha iyi şartlara ve potansiyele sahip olması ile alakalı."

"FENERBAHÇE MAÇI İÇİN HAZIRLANIYORUZ"

Süper Lig'de ikinci yarı ilk hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna, DHA'ya yaptığı açıklamada o maçla ilgili olarak, "Liglerde başlangıçlar her zaman önemlidir ama başlangıç, devamlılık ve sonuçlar da her şeyden önemli. Biz başlangıca hazırlanıyoruz şu anda. Fenerbahçe maçı daha gelmedi. İlk yarıda da Fenerbahçe beraberliği ile güzel bir başlangıç yapmıştık. Fenerbahçe ile deplasmanda oynamak hep zor olmuştur. Bizim için zor bir deplasman olacak ama en iyi şekilde hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

"JAHOVIC'İN LİGDE GÖSTERECEĞİ PERFORMANS HER ŞEYİN ÖTESİNDE"

Beşiktaş'ta yardımcısı olduğu Şenol Güneş'in forvet oyuncularını parlattığı gibi kendisinin de Adis Jahovic'i parlatması hakkında da konuşan Tamer Tuna, "Bütün oyuncular ile bireysel çalışmalar oluyor tabii ama oyuncuları ortaya çıkaran takımlardır. Teknik adamların katkıları mutlaka oluyor. Bir kere yaratıcılıklarını sınırlamıyoruz, böylece onların kendi özgüvenlerinde yükselişler oluyor. Biz de burada Jahovic'in Süper Lig'de ilk sezonunda bizimle birlikte 14 gol atması ve başarılı bir ilk yarı geçirmesini bir başlangıç olarak görüyoruz. Ligin devamında göstereceği performans her şeyin ötesinde. Takım iyi olunca gol atan oyuncunun popülaritesi, önemi daha fazla artıyor. Bizde de Jahovic'in bunu gerçekleştirmesi benim adıma sevindirici. Umarım diğer santrforlarımız da bu yoldan giderler. Ben öyle olacağını düşünüyorum çünkü çok çalışan bir takımız. Umarım karşılığını tekrar almaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Tamer Tuna, transfer teklifleri gelen Jahovic'in de takımda kalacağını ve sezon sonu da bitecek olan sözleşmesini yenilemek için çalıştıklarını belirtti.

"CENK TOSUN'UN BAŞARISI İÇİN DUA EDECEĞİM"

Beşiktaş'tan eski öğrencisi Cenk Tosun'un Everton'a transfer olmasını da değerlendiren başarılı teknik adam, "Cenk'in Everton tercihinin doğru olup olmadığını henüz bilemeyiz. Ama Premier Lig'e ve Cenk'in oyun şekline baktığımızda bence iyi bir karar. Ben Cenk ile 2 takımda çalışma şansı yakaladım. Şöyle bir gerçek var ki çalışan, hak eden, üstüne koyan, kendini geliştiren herkese Cenk Tosun çok iyi bir örnek olmuştur. Hem takıma kazandırdıkları adına hem kendine kazandırdıkları adına Everton'ın tercihi tekliflerin en iyisiydi sanırım. Umarım çok başarılı olur, olması içinde hepimiz dua edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tamer Tuna'nın açıklamaları

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna: 'Daha Başarının Yarısındayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti
    14:27 Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak, Afyonkarahisar'da kalp krizinden yaşamını yitirdi.

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu, Tahminleriyle Viral Olan Köpek Finalistleri Açıkladı
    14:07 Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu, Tahminleriyle Viral Olan Köpek Finalistleri Açıkladı

    Çeyrek final tahminleriyle viral olan köpeğin yarı final ve final hakkındaki tahminleri de dikkat çekti. Köpeğin tahminine göre, Real Madrid Bayern Münih'i, PSG de Dortmund'u eleyerek finale çıkacak. Köpeğin tahminlerine göre finalde Real Madrid, PSG'yi yenerek şampiyon olacak.

  • Heyecanla beklenen Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi 27 Nisan'da oynanacak
    14:01 Heyecanla beklenen Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi 27 Nisan'da oynanacak

    Türkiye Futbol Federasyonu, ligin 34. haftasındaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin 27 Nisan'da oynanacağını duyurdu. Derbi, Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak. Ayrıca, federasyon tarafından yapılan açıklamada, ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçların aynı gün ve saatlerde oynatılacağı belirtildi.

  • Türkiye Buz Pateni Federasyonu 5. Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    13:55 Türkiye Buz Pateni Federasyonu 5. Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 5. Mali Genel Kurul Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirildi. Federasyon Başkanı Dr. Burhan Kurtuluş, toplantıda yapılan çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Borçları denkleştiren federasyon, bütçeyi dört katına çıkardı ve uluslararası başarılar elde etti. Ayrıca, aktif lisanslı sporcu sayısı da rekor seviyeye ulaştı.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    13:52 Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Ramazan Bayramı tatili boyunca 471 araç ve sürücü kontrol edildi. İncelemeler sonucunda trafik kurallarını ihlal eden 138 araç ve sürücüye toplamda 525 bin 357 lira trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, denetimler sırasında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları için bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:47 Adana Demirspor, Samsunspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Samsunspor'la oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda ısınma hareketleri ve taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Adana Demirspor, 20 Nisan Cumartesi günü Samsunspor ile Samsun 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

  • Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı
    13:46 Uşak Valisi, Türkiye Şampiyonu olan sporcu için tebrik mesajı yayımladı

    Uşak Valisi Turan Ergün, Okullararası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan Uşaklı sporcu Hüseyin Buğra Bayırlı için tebrik mesajı yayımladı. Vali Ergün, başarılarının devamını diledi.


Advertisement