Grace Kasırgası Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurdu - Son Dakika
Güncel

Grace Kasırgası Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurdu

Atlantik Okyanusunda oluşan Grace Kasırgası yerel saatle 04.45 sularında Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurmasının ardından Quintana Roo eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

19.08.2021 19:26  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atlantik Okyanusunda oluşan Grace Kasırgası yerel saatle 04.45 sularında Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurmasının ardından Quintana Roo eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Atlantik Okyanusunda oluşan Grace Kasırgası Jamaica ve Cayman Adaları'ndan sonra yerel saatle 04.45 sularında Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurdu. Quintana Roo eyaletinin Tulum şehrinde karaya ulaşan kategori 1 seviyesindeki kasırga, saatte 130 kilometre hızla esen rüzgarlar ile birlikte şiddetli yağışa neden oldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Grace Kasırgası nedeniyle Quintana Roo eyaletinde kırmızı alarm verilirken, bölgedeki birçok hotel tahliye edildi. Yetkililer, tüm işyerlerinin kapatılmasını emrederek, sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kasırga sırasında birçok şehirde elektrik kesintileri yaşandı. Quintana Roo Eyalet Valisi Carlos Joaquin, vatandaşlara sakin olmaları yönünde çağrı yaparak, gelişmeleri resmi kaynaklardan takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

BÖLGEDE 130 BİNDEN FAZLA TURİST BULUNUYOR

Resmi makamlardan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta itibariyle bölgede 130 binden fazla turist bulunduğu ve korona virüs pandemisine rağmen hotellerin doluluk oranının yüzde 50'den fazla olduğu bildirildi.

KASIRGA'NIN VERACRUZ VE TAMAULİPAS EYALETLERİNE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Sele ve 3 metreyi bulan dalgalara neden olan kasırga, yarımadanın doğu kıyısında bulunan Cancun, Playa del Carmen ve Cozuma şehirlerinde de etkisini gösterdi. Karaya ulaştıktan sonra bir miktar gücünü kaybeden Grace, saatte 28 kilometre hızla batıya doğru ilerlemeye devam ediyor. Kasırganın Meksika Körfezi üzerinden rotasına devam edip daha da güçlenerek, bu hafta sonu Meksika'nın Veracruz ve Tamaulipas eyaletlerine ulaşması bekleniyor.

(Saim Sevinç/İHA)

Grace Kasırgası Meksika\'nın Yucatan Yarımadasını vurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Grace Kasırgası Meksika'nın Yucatan Yarımadasını vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı
    12:43 Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Olay, sabah saatlerinde Ula İlçesi Köprübaşı Mahallesinde meydana geldi. İlçede etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava sırasında sokak üzerindeki elektrik telleri birbirine çarparak kıvılcım çıkarmaya başladı. Tellerin birbirine temas etmesi sonrası patlamanın yaşandığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile an be an kaydedildi. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış
    12:42 İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış

    İstanbul'da yaşayan Veysel Elmas, şehir hayatından sıkılarak çocukluk hayalini gerçekleştirerek Çankırı'da doğa ile iç içe yaşamaya başladı. Elmas, doğanın kendisine huzur verdiğini belirterek, buranın tüm negatif enerjisini attığını söyledi. İstanbul'da yaşarken sürekli stres yaşadığını ifade eden Elmas, trafik problemlerinden sıkıntı çektiğini ve istediklerini yapamadığını dile getirdi.

  • Bursa'da istinat duvarının, üzerine devrildiği apartmandaki 2 kişi yaralandı
    12:42 Bursa'da istinat duvarının, üzerine devrildiği apartmandaki 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan istinat duvarı, bir apartmanın üzerine devrildi. Olayda 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bina sakinlerinin tahliyesi yapıldı ve enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de olay yerine gelerek bilgi aldı.

  • Bakan Yerlikaya:
    12:42 Bakan Yerlikaya: "Diyarbakır Sur Belediyesinde Dem Parti Yöneticilerinin Sözleriyle İlgili Müfettiş Görevlendirildi"

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiaları üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.


Advertisement