SPOR Gran Fondo Antalya 2022'nin basın toplantısı yapıldı - Son Dakika
Güncel

SPOR Gran Fondo Antalya 2022'nin basın toplantısı yapıldı

Gran Fondo Antalya 2022'nin basın toplantısı yapıldı14 ülkeden 529 bisikletçi Kemer'de buluşacakOlgucan KALKAN / KEMER-ANTALYA,(DHA)- Gran Fondo Antalya 2022, Antalya'nın Kemer ilçesinde 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

07.05.2022 13:57  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gran Fondo Antalya 2022'nin basın toplantısı yapıldı

14 ülkeden 529 bisikletçi Kemer'de buluşacak

Olgucan KALKAN/ KEMER-ANTALYA,(DHA)- Gran Fondo Antalya 2022, Antalya'nın Kemer ilçesinde 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yarın sabah start alacak yarışma öncesinde, organizasyonun basın toplantısı Kemer'de bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Basın toplantısına Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney, Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim, sponsor firmaların temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Gran Fondo Antalya'nın Kemer'de düzenlenmesinden büyük heyecan duyduklarını dile getiren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Eşsiz doğası ve turizm zenginlikleri ile dikkat çeken Kemer, spor etkinlikleriyle de ön plana çıkmaya başladı. Kemer, son dönemde spor destinasyonu haline geldi. Etkinliklerimizin büyük bir bölümü dünyada da ön plana çıkan bisiklet sporu üzerine gerçekleşiyor. Bölgemizde bisiklet dostu oteller artıyor ve bu oteller bu işe çok önem veriyorlar. Bu sayede bisiklet tutkunları bölgemize büyük ilgi göstermektedir. Yarışmamıza büyük önem veriyoruz. Sporcularımız, bu organizasyonla Kemer'in bisiklet rotalarını ve doğal güzelliklerini keşfedecekler. Sporcularımızı Kemer'de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken sporculara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

ANTALYA GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ GÜRHAN: BU ŞEHİRDE SPOR ORGANİZASYONU YAPMAK DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİ

Antalya'da spor organizasyonu düzenlemenin farklı bir duygu olduğuna dikkat çeken Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan: "Bu şehirde spor organizasyonlarını çeşitlendirince ilgi ve sevgiyi de çeşitlendirebiliyoruz. Sanırım bu şehirde spor organizasyonu yapmak dünyanın en güzel işidir. Bu şehre değer katmak isteyen, marka değerine dokunuşlar yapmak isteyen değerli sponsorlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz. Sporu doğa ile çeşitlendirince ve heyecanı artırınca büyük güzelliklere imza atmış oluyoruz. Bu güzellikleri dünya ile buluşturmak bizleri inanılmaz mutlu ediyor. Sponsorlar başta olmak üzerde bu işe değer katanlara teşekkür ediyoruz. Yarın sporcuları iki önemli ve zorlu etap bekliyor. Buna emek veren ve değer katan bu gönül birlikteliğinde bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

AYDIN AYHAN GÜNEY: GRAN FONDO ANTALYA, DAHA ZOR PARKURLARI İLE FARK YARATACAK

Yarış hakkındaki teknik bilgileri paylaşan Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney, "Amatör bisikletçilerin de Tour of Antalya heyecanına ortak olması için düzenlediğimiz AKRA Gran Fondo Antalya yarışı Belek-Lara arasında düz bir etaptı. Aynı şehirde aynı parkurda iki Gran Fondo olmaması amacıyla AKRA Gran Fondo Antalya'nın bu yıl formatını değiştirip Tour of Antalya'dan farklı bir tarihe alarak yarışı Kemer'e taşıdık. AKRA Gran Fondo Antalya, daha tırmanışlı daha zor parkurları ile fark yaratacak. Doğal ve tarihi güzellikleri ile turizm açısından eşsiz fırsatlar sunan Kemer'de biraz daha köy yollarına, görseli güzel yollara girerek Toros Dağlarına doğru çıkarak eşsiz bir coğrafyada yepyeni bir yarış deneyimi ve heyecanı sunmayı hedefliyoruz. Yarışlara her sene gelen bisiklet tutkunları kendilerini farklı parkurlarda denemek istiyor. Son iki-üç yılda yarışların sayısı arttı, parkurlar çeşitlendi. Tırmanış yarışları hayatımıza girdi. Bisiklet kültürü gelişirken, Gran Fondolar farklı yarışlara öncülük etti. Türkiye'de yarışlara katılabilecek bisikletçilerin sayısı, kapasitesi belli. Yarışlarda daha iyi bisikletçilerle kaliteyi artırıyoruz. Türkiye'de Gran Fondo'ların kalitesi arttıkça kulüplerimiz de gelmeye, yarışmaya başladı. Bu gelişmeler, bisiklet sporunun da geleceği açısından önem taşıyor. Kemer yeni bir bisiklet turizmi destinasyonu haline geldi. Bu yarışlarda şehirlerin başlama ve bitiş noktası olarak konumlanmasını önemsiyoruz. Çünkü yarışın bir festival havasında şehir halkıyla bütünleştirmesi amaçlıyoruz. Böylece organizasyon, şehrin ekonomisine de katkı sağlayabiliyor. Bisiklet kültürünü daha fazla bölgeye yaymamız gerekiyor. Bu yıl Türkiye Bisiklet Federasyonu Gran Fondo yarışları için yeni kurallar getirdi. Yarışların sayısı artarken biz de AKRA Gran Fondo Antalya olarak bu ekosistemin parçası olduğumuz ve bisikleti, bisiklet turizmini büyütmeye yardımcı olduğumuz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

TOUR OF ANTALYA PROJE DİREKTÖRÜ ÖZSEVİM: KEMER'DE 3 YIL İÇİNDE HERKESİN KATILMAK İSTEDİĞİ BİR YARIŞ OLACAK

Organizasyonda emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür eden Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim, "Çok kısa süre önce hayata geçirilmesine rağmen büyük bir başarı yakalayan, her yıl sponsor gücünü artıran ve kamu kurumlarından çok önemli destekler alan Tour of Antalya'nın dördüncü yılında büyük bir başarı elde ettik. Medyanın ve bisiklet ailemizin desteğinin yanı sıra yarışımızın daha da kaliteli hale gelmesine verdikleri katkılar için kamu kurumlarına, tüm sponsorlarımıza ve paydaşlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Antalya'da 2018 yılında paydaşlarımızla birlikte el ele vererek çok büyük bir bisiklet hareketi başlattık. Amacımız sadece profesyonel takımları getirmek değil, bisiklet turizminin parçası olan amatör bisikletçilerin de katılımını sağlamaktı. Tour of Antalya'nın rüştünü ispatlaması Antalya'nın turizmine çok büyük katkı sağlaması ile belediyeler, turizmciler, organizatörler, medya büyük bir aile olduk. Bu işe herkes destek olmak için elinden geleni yapıyor. AKRA Gran Fondo Antalya'nın da markalaşarak Antalya turizmine, bisiklet turizmine katma değer sağlamasını hedefliyoruz. Bu sene gittiğimiz format değişikliğinin temel nedeni; Kemer'de spor turizmi hareketliliğinin çok artmış olması. Mart ayından itibaren Kemer'de koşu, bisiklet, yüzme, triatlon gibi çok sayıda uluslararası spor etkinliği görüyoruz. Zorlu parkuru, doğal ve tarihi güzellikleri ile Kemer, efsane bir yarışa ev sahipliği yapacak. Bisikletçiler Toros dağlarında harika bir parkurda kendilerini sınama fırsatı bulacak. Yüzlerce bisikletçi 7-8 Mayıs tarihleri arasında Kemer Cumhuriyet Meydanı'ndaki Olbia Park'ta kurulan EXPO alanında buluşacak. Büyük bir bisiklet festivaline ev sahipliği yapacak olan Kemer ve Toroslar, sporcularla şenlenecek. Gran Fondo Antalya, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en çok tercih edilen Gran Fondo yarışlarından birisi haline gelecek" ifadelerini kullandı.

14 ÜLKEDEN 529 SPORCU

Kemer Cumhuriyet Meydanı, 98 kilometrelik AKRA Parkuru ile 49 kilometrelik AG Tohum Parkuru'nun başlangıç ve bitiş noktası olacak. 98 kilometrelik AKRA Parkuru'nda 08: 00'de start alacak. Yarış, asırlık çam ağaçları ile çevrili D-400 karayolundan Antalya'nın turistik beldeleri Göynük ve Beldibi üzerinden Phaselis Antik Kenti rotasında devam edip Toroslara tırmanarak Kemer'de Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. 49 kilometrelik etap ise saat 08: 30'da start alacak. Kemer'in yayla yollarından 537 + m yüksekliğe çıkan AG TOHUM parkuru da yine Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanacak. Gran Fondo Antalya 2022'ye 14 ülkeden 62'si kadın 529 bisikletçi katılacak. Türkiye, Kıbrıs, Finlandiya, Ukrayna, İran başta olmak üzere 14 ülkeden sporcular 17 kategoride mücadele edecek.

SPOR Gran Fondo Antalya 2022\'nin basın toplantısı yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Gran Fondo Antalya 2022'nin basın toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement