Çevreci Greta, Putin'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen - Son Dakika
Güncel

Çevreci Greta, Putin'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg BM'de yaptığı konuşmayla tüm dünyada gündem olmuştu. Trump'ın iğnelemelerinin ardından Putin'in eleştirileriyle Twitter biyografisini güncelleyen Greta biyografisine, "Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen." yazdı.

04.10.2019 15:20  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel çapta öğrencilerin iklim grevleri düzenlemesine öncülük etmesinin ardından 74. BM Genel Kurulu toplantılarında yaptığı konuşmayla dünyada gündem olan 16 yaşındaki Greta Thunberg, süper güçlerin liderleriyle inceden atışmayı ihmal etmiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, iklim aktivisti çocuğun BM iklim zirvesinde kıyamet uyarısı tarzındaki ateşli konuşmasıyla dalga geçmek için "Parlak ve harikulade bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu genç bir kıza benziyor. Görmesi çok hoş" diye tweetleyince, Greta da Twitter biyografisinde kendisini "Parlak ve harikulade bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu bir genç kız" diye tanımlamıştı.

Çevreci Greta, Putin'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen

"İÇTENLİĞİNDEN ŞÜPHEM YOK AMA"

Ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Greta'nın konuşmasıyla ilgili genel heyecanı paylaşmadığı, birilerinin çocuklarla gençleri kendi çıkarları için kullanmasının kınanması gerektiği yönündeki eleştirisi geldi.

"Greta'nın kibar ve çok içten bir kız olduğuna eminim" diyen Putin, şöyle devam etmişti:

"Her halükarda kimse Greta'ya modern dünyanın karmaşık olduğu, çeşitlilik arz ettiği ve hızla kalkındığını izah etmemiş. Afrika ve pek çok Asya ülkesinde insanlar İsveç'tekilerle aynı standartlarda yaşamak istiyor. Peki bu nasıl yapılacak? Zaten Afrika'da bol bol olan güneş enerjisi kullanmaya mı başlamalılar? Kimse Greta'ya bunun mali bedelini açıkladı mı?"

Çevreci Greta, Putin'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen

BİYOGRAFİSİNİ YENİDEN GÜNCELLEDİ

Bunun üzerine 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti, Twitter biyografisini "Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen" diye güncelledi.

Çevreci Greta, Putin\'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen

Son Dakika Güncel Çevreci Greta, Putin'in eleştirisiyle biyografisini güncelledi: Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement