Grönland'ta Küçük Bir Kasabada 11 Milyon Tonluk Buzdağları - Son Dakika
Teknoloji

Grönland'ta Küçük Bir Kasabada 11 Milyon Tonluk Buzdağları

Grönland\'ta Küçük Bir Kasabada 11 Milyon Tonluk Buzdağları

Küresel Isınmada Geldiğimiz Son Nokta!

18.07.2018 03:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel Isınmada Geldiğimiz Son Nokta! Arkana Bak!

Grönland'ta Küçük Bir Kasabada 11 Milyon Tonluk Buzdağları. Küresel ısınma ve sonuçları hakkında bize fikir verecek olaylardan birisi…

Bu hafta görüp görebileceğiniz en ilginç fotoğraflardan birisi,Grönland'ın küçük kasabasının üzerinde 11 milyon tonluk devasa bir buzdağları yer alıyor.

Cuma günü Karl Petersen tarafından çekilen fotoğrafta; kuzeybatı Grönland'daki Avannaata belediyesinde bir ada yerleşimi olan Innarsuit köyüne tehlikeli bir şekilde yaklaşan devasa, 650 feetlik bir buz dağı bulunuyor.

Peki bu neden bir tehdit yaratıyor?

Grönland ulusal gazetesi Sermitsiaq'a göre, 169 nüfuslu köyün bazı sakinleri, tsunami korkusu nedeniyle tahliye edildi; eğer buzdağının bazı bölümleri köyün kıyısına bu kadar yaklaşırsa büyük dalgalara neden oluyor.

The New York Times tarafından bildirilen haberde ise Danimarka Meteoroloji Enstitüsü'ne göre; uydu verileri buzdağını yaklaşık 650 feet genişlikte, su seviyesinin 300 feet'in üstünde ve 11 milyon ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

Buzdağının ne kadar devasa boyutlarda olduğu AB'nin Sentinel 2A uydusu tarafından çekilen bu görüntüsü ile daha da iyi görebilirsiniz.

Image of the icebergs near #Innaarsuit, #Greenland 🇬🇱 taken by the @CopernicusEU #Sentinel-2A #satellite. The diameter of the larger #iceberg is about 300 meters. pic.twitter.com/QnB8Au5mZH

— Antti Lipponen (@anttilip) 14 Temmuz 2018

Yerel yetkililerin umudu, herhangi bir parçasının kırılmadan önce güney rüzgarları ve yükselen gelgitler aracılığıyla bu buzdağının taşınması.

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Grönland'ta Küçük Bir Kasabada 11 Milyon Tonluk Buzdağları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement