Grumpy Cat (Huysuz Kedi) Türk Okuruyla Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Grumpy Cat (Huysuz Kedi) Türk Okuruyla Buluşuyor

Internette fenomen olan Grumpy Cat'in, (Huysuz Kedi) aynı adla yayımlanan ve uluslararası bestseller olan kitabı Türkçe çevrisiyle raflardaki yerini aldı.

27.11.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Huysuz Bir Kitap' sloganıyla, Aya Kitap Yayınevi tarafından Türk okuruna kazandırılan kitapta, Grumpy Cat'in gözünden, huysuzluk ve huysuz olmanın yolları anlatılıyor. Kitapta yer alan, huysuzluğa dair ipuçları, egzersizler ile oyunlar Grumpy Cat'in görsel zenginliğiyle okura sunuluyor.

Huysuz yüz ifadesiyle internette fenomen olan Tardar Sauce isimli kedi adına, Grumpy Cat (Huysuz Kedi) adıyla Amerika'da yayımlanan kitabı Türk okuruyla buluşuyor. Kısa sürede üne kavuşarak, ABD'de birçok televizyon şovu ve reklamlarında boy gösteren huysuz kediyi anlatan Grumpy Cat'ın Türkçe versiyonu Aya Kitap Yayınevi tarafından hazırlandı. 'Huysuz Bir Kitap' sloganıyla Türk okuyucularına sunulan kitabın yayın yönetmenliğini Derya Ayyıldız yaparken, kitabın çevirisi ise Füsun Hamzaoğlu'na ait.

Grumpy Cat'inin kitabında, kendi gözünden huysuzluk ve huysuz olmanın yolları anlatılıyor. Kitabın içeriğini oluşturan huysuzluğa dair ipuçları, egzersizler, oyunlar ile bulmacaların Grumpy Cat'in fotoğraflarıyla anlatılması, okura ayrı bir görsel zenginlik de sunuyor. Kitap, okurunu yormazken eğlenceli ve farklı bir bakış açısı sunmasıyla sıradışı bir eser.

Huysuzluğunuza Yardımcı Olacağım; Çünkü….

'Huysuz Bir Önsöz' bölümünde neden huysuz olduğunu açıklayan Grumpy Cat, "Nasıl bu kadar huysuz olabiliyorsun?" şeklinde binlerce soruyla karşılaşıyorum. Genelde şöyle cevaplıyorum: Üçe kadar sayacağım. Üç dediğimde hala buradaysan, patiyi yersin" İfadelerine yer veriyor. Grumpy Cat, huysuzluğu da şöyle tarif ediyor; "Gerçek huysuzluk içten gelir; onu hücrelerine kadar hissetmelisin. Benim gibi, bu üstün özellikle doğmamış olabilirsin ama kafana takma, sonradan huysuzlaşman da mümkün. Bu kitap bu konuda sana yardımcı olacaktır." Grumpy Cat, bu konuda neden yardımcı olduğunu ve bununla ilgili nasıl bir dünya hayali ettiğini ise, "Herkesin somurtarak köşesine çekildiği, diğerlerini eleştirmek için fırsat kolladığı ve etrafındaki her şeyden tiksinti duyduğu bir dünya hayal ediyorum da ondan" şeklinde ifade ediy

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Grumpy Cat (Huysuz Kedi) Türk Okuruyla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement