Grup 27 - Son Dakika
Kültür Sanat

Grup 27

Grup 27, 12 Mayıs'ta Ark Music & Gigs'ta sevilen şarkılarını seslendirecek.

12.05.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grup 27, 12 Mayıs'ta Ark Music & Gigs'ta sevilen şarkılarını seslendirecek.

Modern rock ile klasik Türk müziği ezgilerini birleştiren Los Angeles lı bir etnik – rock grubu olarak kurulan 27, ismini 27 yaşında hayatlarını kaybeden Jimi Hendrix, Jim Morrisson, Janis Joplin, Kurt Kobain ve diğerlerinin anısına 27 olarak almıştır.

Okan Şarlı (Bas – Vokal), MuratArıkan (Gitar) ve Saddler Samayoa (Davul) oluşan 27 Grubu,Whisky a Go Go, The Viper Room, The House of Blues ve Hard Rock Café gibi dünyaca ünlü mekanlarda sahne aldı.

2011 yılında, ABD'nin en prestijli müzik dergilerinden MMusic Connection tarafından "Top Unsigned Band of the Year" seçilen 27'nin 2012 yılında "No Chemical Love" şarkısı "Artists in Music" ödüllerinde "En İyi Indie Rock" şarkısı olarak gosterildi.

Daha sonra single olarak çıkarttıkları "Second Mind" isimli şarkıları ise James Franco ve Heather Graham'in oynadığı "About Cherry" filminde kullanıldı.

ABD'de 60.000'den fazla kişinin katıldığı ünlü sanat ve müzik festivali "Burning Man"de "güzellik, ilham ve mükemmellik için Burning Man Ödülü"nü de alan grup festivalde sahne de aldı.

2012 yılı ABD turnesine hazırlanan Gripin grubu,kendilerine eşlik edecek ön grup araştırması yaparken yolları 27 grubu ile kesişti. Bu turneler esnasında müziklerini çok beğendikleri 27 grubuna albüm teklifinde bulunan Gripin grubu turne bitiminden itibaren 27  Grubu ile beraber söz ve beste çalışmalarına başladı

İstanbul'da Gripin tarafından yürütülen bu uzun çalışmaların sonucunda bu ortaklığın ilk şarkısı olan "Muhtemel Aşk" ortaya çıktı. Sözleri Okan Şarlı ve Birol Namoğlu, müziği 27 Grubu'na ait olan "Muhtemel Aşk"ın düzenlemesi ise 27 ve Gripin grubu tarafından yapıldı. Ayrıca Gripin'in solisti Birol Namoğlu'da şarkıda 27 Grubuna eşlik ediyor. Gripin yapım tarafından yayınlanan "Muhtemel Aşk"ın video klibinin yönetmenliğini ise Kemal Başbuğ imzası taşıyor…

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Kadıköy

Mekan : Ark Music & Gigs

Mekan Adresi : Bağdat Caddesi No: 304/F

Başlangıç Saati : 12.05.2017 22: 30: 00

Bitiş Saati : 13.05.2017 00: 30: 00

Kategori : Grup 27

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement