Grup Pazar; "Türkiye'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu" ile bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Grup Pazar; "Türkiye'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu" ile bir araya geldi

Grup Pazar; "Türkiye\'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu" ile bir araya geldi

Her ay biraya gelerek, gündemi değerlendiren Grup Pazar; 28'inci Toplantısı'nı "Türkiye'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu" konusunu ele alarak gerçekleştirdi.

28.02.2018 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her ay biraya gelerek, gündemi değerlendiren Grup Pazar Üyeleri; 28'inci Toplantısı'nı Orhan Torkul'un Moderatörlüğünde ve Necati Atalay'ın ev sahipliğinde Tuna Tan Tesisleri'nde gerçekleştirdi. " Türkiye'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu" konusunu ele alan Grup Pazar Üyeleri; bölgemizde yaşanan sıcak gelişmeler ve vekâlet savaşları üzerinde de durdu. Toplantıya; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Sakarya Şube Başkanı Naci İris, SAÜ Öğretim Görevlisi Erkal Etçioğlu ve Grup Pazar üyeleri katıldı.

KAR: "Milletimizin kendi sanayicisine,

mühendisine güvenme zamanı gelmiştir"

Makine sektörü hakkında bilgi veren Sakarya Makine Üreticileri Birliği Derneği (SAMİB) eski Başkanı Sanayici Metin Kar; "Türkiye'nin 2023 Vizyonunda makine sektörü ve imalat sanayinin savunma ihtiyaçlarının yerli kaynaklarlardan üretilmesinin ne kadar önemli bir konu olduğunu gördük. Bu noktada ise sanayicimizin savunma sanayi dışında kalması mümkün değildir. Milli duygularla bütün sanayi ve sanayicimize bunu anlatmalıyız. Bu milletin kendi sanayicisi ve mühendisinin üretmesinin zamanı geldi de geçiyor. Allah hayırlısını versin" dedi.

COŞKUN: "Yüksek Ahlak, Yüksek

Teknoloji vizyonuyla hareket ediyoruz"

Toplantıda söz alan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun BMC'nin 5 yıl içerisinde Karasu İlçesi'nde üreteceği yerli otomobil motoruyla ilgili bilgiler vererek, BMC'nin MÜSİAD'a sunduğu projeyi Türkiye genelindeki üyelere sunarak, AR-Ge çalışması yaptıklarını söyledi. 'Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji' vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüklerini, yüksek teknolojiye ulaşmak için de ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Coşkun; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a inanıyor ve güveniyor, ülkemizi seviyoruz" diye konuştu.

ÖLMEZ: "Çalışıp, yerli ve milli hale gelmeliyiz"

"Yerli ve Milli olmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizen, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez; "Ne kadar çok çalışır ve üretken olursak, ülkemizde o kadar mesafe alırız. Biz maalesef çalışmıyor ve çocuklarımızı da çalıştırmıyoruz. Çalışıp, yerli ve milli hale gelmeliyiz. Ülkemizde hata yapan başka ülkelerde ki gibi intihar etmesin ama, en azından iki gün yemesin. 15 Temmuz'u da unutmamalı ve geleceğimiz olan çocuklarımıza anlatmalıyız" dedi.

İŞGÜZAR: "Yüksek teknolojiye çok ayak

uydurmalı, eğitime ise önem vermeliyiz"

Kızılay'ın son günlerde Zeytin Dalı Operasyonu'nda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar ise; "Gelişen neslimizi çalışan hale getirmeliyiz. Toplumumuzda adalet te sağlanırsa, her şey daha sağlıklı ve verimli olacak ve ülkemiz daha da kalkınacaktır. Avrupa'yı tanımak için, oraya Afrika'dan bakmalıyız. Yüksek teknolojiye çok ayak uydurmalı, eğitime ise önem vermeliyiz. Ülkemizdeki bürokratik işlemleri de aşmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Grup Pazar; 'Türkiye'nin 2023 Hedefleri ve Vizyonu' ile bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement