Gsb ile Yeşilay Arasında İşbirliği... - Son Dakika
Spor

Gsb ile Yeşilay Arasında İşbirliği...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında işbirliği protokolü imzalandı.

31.05.2012 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GSB binasında gerçekleştirilen kabulde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, önemli bir günde bir arada olduklarını belirterek, "Bağımlı bir nesil değil, bağımsız bir gençlik istiyoruz" dedi.

Atılacak imzalarla protokolün raflarda ömrünü tüketmesini istemediklerini ifade eden Kılıç, "Önemli bir gündeyiz. Atılacak imzalarla kurumlarımız bağlanacak. Kaynak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'dır. Anayasa, bağımlıkla mücadele konusunu yasayla ele almıştır. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele söz konusu. Bağımlı bir nesil değil, bağımsız bir gençlik istiyoruz" diye konuştu.

Kılıç, herkesin sosyal sorumluluğu bulunduğunu dile getirerek, "Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele hükümet ve Yeşilay'ın altından kalkacağı bir durum değildir. Katkı vermesi mümkün olanların çabalarını bekliyoruz" dedi.

Muharrem Balcı ise işbirliğine önem verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son bir yılda güzel işler yaptık. GSB ve Yeşilay arasında işbirliği protokolü imzalanacak. Daha öncesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Spor Genel Müdürlüğüyle görüşmeler yaptık. Ulusal ve uluslararası alanda iyi işlere imza atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bizim için önemli. Bağımlılıkla mücadele VIP durumunda. Kamu kurumlarıyla bu işi yürüteceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, bakanlığının bir şildini Balcı'ya verirken, Balcı da Kılıç'a bir tablo hediye etti.

İmzalanan protokolle, "ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde gençlik arasında sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak, uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek kumar ve fuhuş gibi kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, madde bağımlılarının kurtulmalarına yardımcı olacak yolları göstermek ve bağımlıların topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak, henüz bağımlılık yapan madde kullanmaya başlamamış olanları uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında yapılacak olan işbirliği ve ortak hizmet esaslarının belirlenmesi" amaçlanıyor.

- Futbol takımlarını durumu-

Törenin ardından bir gazetecinin, UEFA'nin Türk takımlarına ceza verdiğini hatırlatması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Mevzuat çerçevesinde CAS'a itiraz hakları var. Bunu kullanabilirler. Türkiye Futbol Federasyonu gereken açıklamayı yapacaktır" dedi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gsb ile Yeşilay Arasında İşbirliği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement