Gso-Mem'den Üniversitelilere İşbirliği Teklifi - Son Dakika
Ekonomi

Gso-Mem'den Üniversitelilere İşbirliği Teklifi

Gso-Mem\'den Üniversitelilere İşbirliği Teklifi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Dağcılık, Havacılık ve Mühendislik Topluluğu öğrencileri Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) farklı fikirler için bir araya geldi.

14.02.2018 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Dağcılık, Havacılık ve Mühendislik Topluluğu öğrencileri Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi'nde (GSO-MEM) farklı fikirler için bir araya geldi.

GSO-MEM'de bir araya gelen GAÜN Mühendislik öğrencilerine, hem öğrencilik hem de mezun olduktan sonraki iş hayatına daha donanımlı ve tecrübe edinebilecekleri alan için, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi tam destek sözü verdi. GAÜN Teknoloji Transfer Ofisi Gaziantep Teknopark İletişim Uzmanı Gamze Erden'in de yer aldığı toplantıda, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, öğrencilere yeni fikir ve projelerine açık olduğunu belirterek birlikte projelere imza atmak istediklerini ifade etti. Ünverdi, "Ülkemizi ekonomisini daha güçlü hale getirebilmek için siz gençlere dün olduğundan daha fazla bugün ihtiyacımız var. Bunu ancak siz gençlerimizle yapabiliriz. Eğitimin, özellikle de mesleki eğitimin ülkemiz için oldukça önemli bir konu, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO), sanayicilerin imalatta en çok karşılaştıkları sorunlardan biri olan kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek ve bölge sanayisinin teknik alt yapısına destek vermek amacıyla GSO-MEM'i kurduk" dedi. Projenin kentimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu kaydeden Ünverdi, "Türkiye ve Avrupa'da ki çeşitli mesleki eğitim merkezi örnekleri incelenerek kurulan GSO-MEM, GSO'nun koordinatörlüğünde, merkezi Gaziantep'te bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansının destekleri, Avrupa Birliği ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün işbirliği ile OSB'de yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanda kuruldu" şeklinde konuştu.

Merkezde bulunan mesleki atölyelerde hem eğitim hem öğretim yapıldığını ifade eden Ünverdi, "Burada mesleği olmayanlara ve mesleğinde ilerlemek isteyenlere eğitim veriyoruz. Ülkemizin geleceğinin sizler olduğunu biliyorum. Merkezimizde istediğiniz şekilde projelerinizi yapabilirsiniz. Gaziantep'te vizyon çizme ile ilgili çalışmalarımız var. Her çalışmanın merkezinde insan var, insanın eğitimi var. Günümüzde 'ne iş olsa yaparım' anlayışı artık yoktur. Çalışacak kişinin mutlaka bir mesleğinin olması lazım. İşin teorik kısmı kadar pratik ve uygulama kısmı da çok önemli. Mesleği olmayan gençlerimiz gelsin burada meslek öğrensin. Hem de aldığı eğitimle ilgili sertifika alsın. Buradan aldığınız mesleki eğitim ve sertifika işe girmenizde size çok yardımcı olacak. Size artı bir değer katacak" ifadelerine yer verdi.

Nüfusumuzun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu ve kadınların iş hayatında daha fazla katılmaları gerektiğini anlatan Ünverdi, "Matematiksel düşünen araştırma yapan daha fazla insana ihtiyacımız var. Bunun sağlamanın yolu da gençlerimize daha fazla destek olmaktan ve sizlerin yanında olmaktan geçiyor. Bu konuda sizinle her türlü işbirliği yapmaya hazırız. Amacımız ülkemizin gelişmesinde, büyümesinde mesleki eğitim alan, iyi bir meslek sahibi olmuş gençlerimizin sayısını daha fazla arttırmaktır" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra merkezde bulunan atölyeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gso-Mem'den Üniversitelilere İşbirliği Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.


Advertisement