Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "2016 gibi zorlu bir yıl içinde hem ilk 500'de şirketlerin sayısını artırmak hem de şirketlerin cirolarını artırması ayrı bir sevinçtir.

20.06.2017 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "2016 gibi zorlu bir yıl içinde hem ilk 500'de şirketlerin sayısını artırmak hem de şirketlerin cirolarını artırması ayrı bir sevinçtir." dedi.

Konukoğlu, GSO'nun haziran ayı meclis toplantısında, Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Gaziantepli sanayicinin hangi koşullar olursa olsun yatırımdan ve büyümeden vazgeçmediğini vurgulayan Konukoğlu, hükümetin bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırmasını sağlayan kanunla iş dünyasına önemli bir rahatlama getirdiğini kaydetti.

Oda üyelerinin borçlarını yapılandırdıklarını dile getiren Konukoğlu, "Üyelerimizin Mart 2017'den önceki borçlarını yeniden yapılandırdık. İlk taksidi bu ay sonunda olacak. Borçlarını yapılandırmak isteyen üyelerimizin bir an önce bizlerle temasa geçmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016" araştırmasında liseye Gaziantep'ten giren sanayi firmalarının 24'ten 26'ya çıktığını dile getiren Konukoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisinin "Türkiye'nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması 2016" araştırmasında da Gaziantep'ten ihracatçı firma sayısının 62'den 73'e yükseldiğini anımsattı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"2016 gibi zorlu bir yıl içerisinde hem ilk 500'de şirketlerin sayısını artırmak hem de şirketlerin cirolarını artırması ayrı bir sevinçtir. Emeği geçen bütün sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten zoru başarıyorsunuz. Bu kadar insana iş AŞ veriyorsunuz. Yaptığınız çalışmalarla şehrin öncülüğünü ispat ediyorsunuz. Hangi koşullar olursa olsun Gaziantepli sanayici yatırımdan, büyümekten vazgeçmiyor. Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'nün bu dönem başkanlığına getirildim. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezon içinde el birliğiyle olması gereken yere birlikte getiririz. Sizlerden ricam bizi yalnız bırakmayın. Çünkü bu şehirde futbolu ne kadar ön planda tutabilirsek gençlerimizi sokaktaki kötü alışkanlıklardan çekebiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement