Gtb'de "Hayvan Beslemenin Döl Verimi Üzerine Etkisi" Semineri - Son Dakika
Yerel

Gtb'de "Hayvan Beslemenin Döl Verimi Üzerine Etkisi" Semineri

Gtb\'de "Hayvan Beslemenin Döl Verimi Üzerine Etkisi" Semineri

GTB Yönetim Kurulu Üyesi Satıl: "Hayvan yetiştiriciliği yatırımı için Türkiye’de en doğru yer seçimi Gaziantep"

03.12.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te GTB'de "Hayvan beslemenin döl verimi üzerine etkisi" semineri yapıldı.

Gaziantep Ticaret Borsasından (GTB) yapılan açıklamaya göre, Uludağ Üniversitesi Hayvan Besiciğili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Türkmen'in  konuşmacı olarak katıldığı seminer Borsada gerçekleştirildi.

GTB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıl, seminer öncesi yaptığı konuşmada, bölgede ve Gaziantep'te son yıllarda canlı hayvan üretiminde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Satıl, şunları kaydeti:

"Hayvan yetiştiriciliği yatırımı için Türkiye'de en doğru yer seçimi Gaziantep. Her şeyden önce bu iş için tüm ham maddelerin bol miktarda bulunduğu bir yer. Gıda, tarım sektörü ve tarım ürünlerini işleme konusunda öncü bir şehir. Dolayısıyla ham madde kaynaklarımız daha ucuz. Bu durum özellikle yem ve diğer harcamalarda maliyetin düşmesine önemli katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye'nin yüzde 25'ini temsil eden tarım sektörünün zor şartlarda, çok yoğun emeklerle mücadelesi verdiğini belirtti.

Gaziantep'te tarım ve hayvancığılın entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Matlı, şehrin tarımda büyük bir potansiyeli olduğunu, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesini gerektiğini vurguladı. Matlı, marka olarak kısa sürede Gaziantep'te yeni yatırımlar yapacaklarını bildirdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gtb'de 'Hayvan Beslemenin Döl Verimi Üzerine Etkisi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement