Guarimba Komitesi'nden Madrid'deki "Venezuela Karşıtı Şiddete" Kınama - Son Dakika
Güncel

Guarimba Komitesi'nden Madrid'deki "Venezuela Karşıtı Şiddete" Kınama

İspanya'nın başkenti Madrid'de Venezuela büyükelçisinin, Guarimba Kurbanları Komitesi üyeleriyle birlikte Venezuelalı protestocular tarafından "alıkonmasının" yankıları sürüyor.

13.05.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'de Venezuela büyükelçisinin, Guarimba Kurbanları Komitesi üyeleriyle birlikte Venezuelalı protestocular tarafından "alıkonmasının" yankıları sürüyor. Komite, temsilcilerinin Madrid'de maruz kaldığı "Venezuela karşıtı şiddeti" kınadı.

Venezuela'daki gerçekleri İspanya'ya anlatmak ve başka muhalefete "şiddeti bırak" çağrısının yapılmasını sağlamak için Madrid'de bulunan Komite'nin sözcüsü Desirée Cabrera, 11 Mayıs Perşembe günü yaşananları şöyle anlattı: "Şiddet yanlısı gruplardı. Bize haraket ettiler. Dayanışma Hareketiyle birlikte yaptığımız Barış ve Adalet Forumu sırasında Venezuella Büyükelçiliği Kültürel Çeşitlilik Merkez'ne zorla girmeye çalıştılar."

"Şiddeti kınadığımız için saldırıyorlar"

Cabrera, "Madrid'de yaşayan Venezuelalı aşırı muhalif gruplar tarafından 6 saat boyunca kuşatılma altında kaldıklarını ve binadan çıkışlarının engellendiğini söyleyerek "Gerçeği duymak istemiyorlar, kurbanlarla tanışmak istemiyorlar, 2014'teki şiddet eylemlerinde ve şimdi neler olduğunu söylememizi istemiyorlar. Onların şiddet eylemlerini kınadığımız için bize saldırıyorlar" dedi.

Venezuela büyükelçisi Mario Isea, perşembe akşamı şiddet yanlısı bir grup tarafından tehdit edildiklerini ve alıkonulduklarını duyurmuştu. Bunun üzerine Venezuela Dış İşleri Bakanı Delcy Rodriguez İspanya hükümetini Venezuelalı diplomatların can güvenliğini sağlamaya çağırmıştı. İspanya hükümet sözcüsü Íñigo Mendez de Vigo ise dün Venezuela heyetinin alıkonduğunu yalanlamış ve etrafı göstericilerle çevrili binada heyetin kendisinin kalmak istediklerini savunarak "Eğer çıkmak isteselerdi polis güvenli çıkışlarını sağlardı" demişti.

40 günde 43 kişi ölmüştü

Guarimba Kurbanları Komitesi ve Venezuela için İspanya Dayanışma Hareketi temsilcileri İspanya ziyareti kapsamında Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena, sosyal demokrat ve sosyalist parti temsilcileri ile görüşmüştü.

Guarimba Kurbanları Komitesi, 2014'te Venezuela'daki şiddet dalgasından etkilenen insanlardan ve bu şiddet ortamında hayatını yitirenlerin yakınlarından oluşuyor. "Guarimba" halk dilinde barikat demek ve genellikle bu terimle 2014'teki Maduro karşıtı şiddet üreten sokak gösterileri kastediliyor. 2014'te sağ muhalefet liderlerinden Leopoldo López başını çektiği protestolarda 40 günde 43 kişi ölmüş ve 800 kişi ise yaralanmıştı. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Guarimba Komitesi'nden Madrid'deki 'Venezuela Karşıtı Şiddete' Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement