GÜBRETAŞ 69 yaşında - Son Dakika
Güncel

GÜBRETAŞ 69 yaşında

Tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik ederek ülke tarımındaki kalite ve verimliliği artırmak amacıyla 6 Kasım 1952'de merhum Adnan Menderes Başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan GÜBRETAŞ'ın 69. kuruluş yıl dönümü kutlaması ve mikrobiyoloji laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi.

06.11.2020 14:37  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik ederek ülke tarımındaki kalite ve verimliliği artırmak amacıyla 6 Kasım 1952'de merhum Adnan Menderes Başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan GÜBRETAŞ'ın 69. kuruluş yıl dönümü kutlaması ve mikrobiyoloji laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı ve yöneticiler, üretim ve Ar-Ge üssü Kocaeli'deki Yarımca Tesisleri'nde çalışan personelle bir araya geldi.

Personelle görüşen Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, şirketin yıl dönümlerini Yarımca'da kutlamanın geleneksel olduğunu belirterek, şirketin amiral gemisi olan Yarımca Tesisleri'nin Türk tarımı için önemli ürünler ürettiğini söyledi.

Tesisin bundan sonra yeni geliştirilecek ürünlerle ilgili de önemli rol oynayacağını dile getiren Yumaklı, "Rahmetli Adnan Menderes'in o dönemki vizyonuyla alakalı hem Türk tarımının gelişmesi hem de artan nüfusun beslenebilmesi için tarımsal üretiminin çok önemli olduğunu öngörmüşler ve buna istinaden de GÜBRETAŞ'ı Bakanlar Kurulu kararıyla 69 yıl önce kurmuşlar. O dönemden bu döneme bu tesislerde birçok insan çalışmış, birçok idareci gelmiş geçmiş ve bu bayrağı bize teslim etmişler. GÜBRETAŞ her şeyin ilkini yapmış. Türkiye'nin en büyük gübre şirketi. Her zaman bir ürün üretilecekse en iyi ya da en faydalı üreten şirket. Aklınıza ilk ne geliyorsa GÜBRETAŞ yapmış." ifadelerini kullandı.

Yumaklı, kendilerine teslim edilen bayrağı daha yükseklere taşıma vazifesini üstlendiklerini aktararak, şirket olarak birçok yatırım yaptıklarını bildirdi.

Salgın sürecinde faaliyetler hız kesmedi

Yumaklı, 2013'te üretim tesislerinin yenilendiğini ifade ederek, amonyak tank ve 3 fazdan oluşan limanın birinci fazının tamamlandığını kaydetti.

Başka yatırımların da söz konusu olduğunu belirten Yumaklı, son yıllarda ağırlık verdikleri Ar-Ge faaliyetleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa Ar-Ge Serası'nı hizmete açtıklarını söyledi.

Dünyadaki iklim değişikliğine işaret eden Yumaklı, "Türkiye bunlardan en çok etkilenecek ülkelerden biri. Dolayısıyla yeni şeyler yapmamız lazım. Emin olun bundan 20 sene sonra bu üretim metodolojilerinin tamamı değişecek. Dünyanın gelişimine ve değişimine uygun yeni ürünler üretmemiz gerekecek. Öyle olursa biz ayakta durabileceğiz. Tamamen bu vizyonla hareket ediyoruz. Salgın var diye ne yatırımlarımızdan ne de üretimimizden vazgeçtik. Sizler de son derece hassas davrandınız. Faaliyetlerimiz durmadı, bundan sonra da bu şekilde devam edecek." şeklinde konuştu.

Yarımca Tesisi'nin en genç personeli Fatih Karabulut da Türkiye'nin değerlerine değer katmak adına burada çalışmaktan mutlu olduğunu aktararak, sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür etti.

Genel müdür yardımcıları ve çalışanların da görüşlerini paylaşmasının ardından GÜBRETAŞ'ın 69. kuruluş yıl dönümü için hazırlanan pasta kesildi.

"GÜBRETAŞ sıvı organik gübre üretip, üreticinin kullanımına sunacak"

Daha sonra mikrobiyoloji laboratuvarının açılışı, Yumaklı ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi.

Laboratuvarı gezen ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, organik gübre çalışmaları yaptıklarını belirterek, artık GÜBRETAŞ'ın sıvı organik gübre üretip, üreticinin kullanımına sunacağını söyledi.

Laboratuvarda Türkiye için önemli geliştirmeler yapılacağını ifade eden Yumaklı, laboratuvarla orta ve uzun vadede hem GÜBRETAŞ'a hem de tarım sektörüyle ülke ekonomisine büyük katkılar sunacak yeni ürünlerin geliştirileceğini kaydetti.

Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği önemli destekler olduğunu sözlerine ekledi.

Mikrobiyoloji laboratuvarı

Hem çiftçilere sunduğu ürünlerin kalitesini ve güvenirliğini korunmak hem de tarımsal verimliliği artıran yeni ürün desenleri geliştirmek için laboratuvar faaliyetlerini yürüten GÜBRETAŞ, yeni nesil gübre çalışmaları için mikrobiyoloji laboratuvarı kurdu.

2019 yılı sonunda başlayan Yarımca'daki laboratuvar inşası kısa sürede tamamlandı. Gerekli teknolojik ekipmanların kurulumundan sonra bu alanda ürün geliştirme faaliyetlerini yürütecek mikrobiyoloji ve biyokimya uzmanları istihdam edilerek laboratuvar faaliyete başladı.

Laboratuvarda, toprakta bulunan çok çeşitli sayıdaki, özellikteki mikroorganizmalardan patojen olmayan, toprak ve bitki verimliliğine katkı sağlayan mikroorganizmaların izolasyonu, teşhisi, toprağa uygulanabilir bir ürün formuna dönüştürülmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

GÜBRETAŞ 69 yaşında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜBRETAŞ 69 yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
    17:14 Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı

    Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu ticaretini önlemek amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, şüphe üzerine durdurulan O.A.'nın üst aramasında 43,37 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, projenin sürülerdeki akrabalığı önlemek ve verim artışı sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
    17:09 Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan motosiklet savrularak kaldırımda yürüyen bir kadın ve çocuğuna çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve yaralanan anne ile çocuk hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.


Advertisement