"Güçlü Nilüfer'i Hep Birlikte Geleceğe Taşıyacağız" - Son Dakika
Güncel

"Güçlü Nilüfer'i Hep Birlikte Geleceğe Taşıyacağız"

"Güçlü Nilüfer\'i Hep Birlikte Geleceğe Taşıyacağız"

Ak Parti Nilüfer Belediye Başkan aday adayı Dr. Mustafa Esgin, seçim çalışmaları kapsamında Türk Metal Sendikası'nı ziyaret etti.

18.12.2013 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Nilüfer Belediye Başkan aday adayı Dr. Mustafa Esgin, seçim çalışmaları kapsamında Türk Metal Sendikası'nı ziyaret etti. Bursa ekonomisinin can damarı Nilüfer'in büyümesinde yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Türk Metal Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Recep Tan, Bursa 3 No'lu Şube Başkanı Zafer Öztürk, Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer ve Osmangazi Şube Başkanı İsmail Cirit'i makamlarında ziyaret eden Ak Parti Nilüfer Belediye Başkan aday adayı Dr. Mustafa Esgin, "Yaklaşık 100 bin kişilik istahdamı, 4'ü organize olmak üzere 8 sanayi bölgesi ve yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatıyla sadece Bursa'nın değil ülkemizin can damarlarından olan Nilüfer'in büyümesinde yerel yönetimlere de büyük görevler düşüyor" dedi.

"KENTLER DOĞRU PLANLANMALI"

Bursa'da sanayileşmenin çarpık ve plansız yapılaşmayı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Dr. Mustafa Esgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1963 yılında Türkiye'nin ilk Organize Sanayi Bölgesi Bursa'da kuruldu. Sonrasındaki süreçte 2 otomobil fabrikasının da Bursa'da kurulmasıyla birlikte plansız göç çarpık kentleşmeyi de beraberinde getirdi. Bursa çok farklı ve çok yönlü bir şehir konumundadır. Bir yandan devlet kuran bir tarih ve kültür kenti, bir yandan da turizm ve tarım kenti, diğer yandan sanayi kentidir. Kenti geleceğe yönelik doğru planlamak şartıyla tüm bu özellikler karşılık bulabilir."

"BURSA'YI GELECEĞE NİLÜFER'LE TAŞIYACAĞIZ"

Nilüfer'in her alanda olduğu gibi sanayileşmede de ön plana çıktığını söyleyen Dr. Mustafa Esgin, "Nilüfer'in, Bursa'nın geleceğini kurgulayan, konumlarından bir kent olmasını istiyoruz. Nilüfer'i, Türkiye'nin ve dünyanın önemli marka kentlerinden birisi haline getirmek için toplumun her kesiminin görüş ve önerilerini alıyoruz. Nilüfer'i sadece sanayide ve tarımda değil turizm alanında, özellikle kırsal ve termal turizmde cazibe merkezi haline getirmek için projeler planlıyoruz. Sanayisi güçlü, ekonomisi sağlam, istihdamı yüksek bir Nilüfer'i doğal zenginliklerimizi koruyarak hep birlikte geleceğe taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Güçlü Nilüfer'i Hep Birlikte Geleceğe Taşıyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement