Guiado, Venezuela'ya Doğru Yola Çıktı - Son Dakika
Politika

Guiado, Venezuela'ya Doğru Yola Çıktı

Kendisini "Geçici Venezuela Devlet Başkanı" ilan eden Juan Guiado, Ekvador'dan ayrılarak, ülkesi Venezuela'ya doğru yola çıktı.

03.03.2019 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendisini "Geçici Venezuela Devlet Başkanı" ilan eden Juan Guiado, Ekvador'dan ayrılarak, ülkesi Venezuela'ya doğru yola çıktı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ulusal Meclisi feshetmesi üzerine kendisini "Geçici Devlet Başkanı" ilan eden Meclis Başkanı Juan Guiado ülkesine dönüyor. Yurtdışından destek toplamak ve Devlet Başkanı Maduro'yu devirmek için görüşmelerde bulunmak için çevre ülkeleri dolaşan Guiado, son durağı olan Ekvador'dan ayrıldı.

Ekvador'da Devlet Başkanı Lenin Moreno ile bir araya gelen Guiado, sosyal medya hesabından "Başkan Lenin'e, davamızı desteklediği için teşekkür ederim" dedi.

Salinas'tan Ekvador'un başkenti Guayaquil'e askeri uçakla uçan Guiado'nun ülkesine hangi uçuşla gireceği bilinmiyor. Guiado'nun Kolombiya ve ya Panama üzerinde bir yolcu uçağıyla ülkesine dönmesi bekleniyor. - GUAYAQUIL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Guiado, Venezuela'ya Doğru Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement