Gül ile Atambayev nikah şahidi oldu - - Son Dakika
Güncel

Gül ile Atambayev nikah şahidi oldu -

Gül ile Atambayev nikah şahidi oldu -

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, iş adamı Ahmet Kaya'nın oğlunun nikah şahitliğini yaptı.

09.08.2014 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, iş adamı Ahmet Kaya'nın oğlunun nikah şahitliğini yaptı.

ATO Congresium'daki törende, Selim Kaya ile Zeynep Özdemir'in nikahını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı.

Çiftin nikah şahitliğini, Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptı.

Nikahın ardından Gül, birbirine yakışan iki ailenin akraba olduğunu belirterek, çifte mutluluklar diledi. Gül, çiftin, vatana millete hayırlı evlat yetiştirmeleri temennisinde bulundu.

Daha sonra mikrofonu alan konuk Cumhurbaşkanı Atambayev, Kırgız atasözleriyle evlilik kurumunun önemini anlattı. Çifte mutluluklar dileyen Atambayev, Türkiye hakkındaki görüşlerini de ifade etti.

Atambayev'in sözleri üzerine Gül, "Konuşmalardan da gördüğümüz üzere bir milletin parçalarıyız ama birkaç devletimiz var. Aynı duaları ettik, aynı dileklerde bulunduk, aynı gelenekleri burada bir kez daha tekrar ettik. Çok büyük bir milletin ayrı birer parçasıyız" dedi.

Daha sonra evlilik cüzdanını geline uzatan Gül, çifti tebrik etti. Gül, çiftin yakınlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

Gül'e, salondan ayrılırken 8 yaşındaki Yusuf Köse tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Gül, davetliler arasında yer alan çocukları da sevdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gül ile Atambayev nikah şahidi oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement