"Gülabi Abi işe dön!" Migros CEO'su gözyaşlarıyla sembol olan işçiye seslendi - Son Dakika
Güncel

"Gülabi Abi işe dön!" Migros CEO'su gözyaşlarıyla sembol olan işçiye seslendi

Migros işçilerinin eyleminin kazanımla sonuçlanmasının ardından bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Migros İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort; "Gülabi abi işe dön" dedi.

21.02.2022 13:42  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Market zinciri Migros'ta iki haftadır devam eden eylem anlaşma ile sonuçlanınca İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort bugün Habertürk TV canlı yayınına çıktı.

Eylemin sembolü haline gelen Gülabi Aksu hakkında konuşan Ömer Özgür Tort, "Gülabi abi sembol oldu. Biz işe dönmesini istiyoruz" dedi.

Ömer Özgür Tort işten atılan kişilere, işe dön çağrısı yaptıklarını da belirterek, 70 kişinin döndüğünü, kalan 110 kişinin de işine dönebileceğini söyledi.

GÜLABİ AKSU KİMDİR?

Migros çalışanı Gülabi Aksu, eyleme çıkan depo çalışanlarından biriydi. İş adamı Tuncan Özilhan'ın sahibi olduğu Migros, eylemi sonlandırmayan işçilerin sözleşmelerini feshetmişti. İşçiler seslerini duyurmak için Tuncan Özilhan'ın evinin önünde gösteri yapınca tutuklanmışlardı. Gülabi Aksu da o isimlerden biriydi.

Elleri kelepçeli gözleri yaşlı bir şekilde medyaya fotoğrafları yansıyan Gülabi Aksu, eylemin sembol ismi oldu. Gülabi Aksu gözaltı sonrasında yaptığı açıklamada, "Eylemi kendimi ön plana atmak için yapmadım. Sadece 250 işçi arkadaşımızın tekrar işe alınmasını istiyorum. Biz sadece bir ekmek parası için zam istedik. Hakkımızı istiyoruz" demişti.

ANLAŞMA NASIL SAĞLANDI?

Migros çalışanları yüzde 8 zam aldıklarını iddia edip eyleme çıkmıştı. Ömer Özgür Tort ise çalışanlara yüzde 54 oranında zam yaptıklarını onların ise yüzde 80'e tekabül eden zam talepleri olduğunu söyledi. Anlaşma sonucunda zam oranında bir değişiklik olmadı. Uzlaşma prim sisteminde sağlandı. Prim sistemini iyileştiren Migros, işçilerin istediği 'garantiyi' verdi. İşten atılan tüm işçilere de geri dönebilecekleri bildirildi.

"Gülabi Abi işe dön!" Migros CEO\'su gözyaşlarıyla sembol olan işçiye seslendi

Son Dakika Güncel 'Gülabi Abi işe dön!' Migros CEO'su gözyaşlarıyla sembol olan işçiye seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ethem Çetim : Bu adamın elleri niye kelepçeli diye sayın Adalet bakanı sorgulamalı bence... Hakkını arayan bir işçinin eylem yapması kadar doğal olan şey nedir. Bence bu durumun değerlendirilmesi gerekiyor. Devlet işçinin yanında olmalıdır diye düşünüyorum... 113 5 Yanıtla
    Anazarbus : 2011 de memur maaşlarına zam için Ankara da yürüyüş yapınca öğretmen olarak yine "memur" olan polisler tarafından cop vurulup biber gazı sıkılmıştı. İçimizde 50 yaşında öğretmenler de vardı. 0 0
  • İSMAİL DİNÇER: Çok Güzel Bir Haber... Hak Mücadelesi Yapan Emeği İle Geçinenlerin Mutlu Olması ve Haklı Mücadelerinden Dolayı İşine Son Verilenleri İşlerini İade Edip Çalışan Eemekçileri Mutlu Eden Yönetimi Kutluyorum... Bu Günlerde Böyle Güzel Haberlere İhtiyacımız Vardı Doğrusu... 43 3 Yanıtla
  • Rıdvan Arabacıoğlu: Bu adam hırsızlık mı yaptı ki, birinin namusuna mı göz dikti de adamcağızın ellerini kelepçe vuruyorsunuz bu yapılan doğru değildir asıl elleirne kelepçeyle götürlecek bir kişi varsa o da işçilerin haklarını yiyen ve köle gibi kullanan insan lılıklı vaplirlerdir yazık yemin ederim ki yazık.. Yemin ederim sinirlerim bozuldu tecavüzcüyü böyle getirmezsiniz.. ?? 10 0 Yanıtla

Advertisement